Mercedes Power

Троен ауспух тип тромбон, че то Мерцедеса много дими, май е на въглища.
(Благодарности на Денис Иванов)

Пародия пред Сага












Пародията на 300 "Meet the Spartans", която вече се прожектира по кината в Щатите събра с половин милиона повече от четвъртия филм за приключенията на Рамбо - "Рамбо IV"

18,7 милиона за "Meet the Spartans" и 18,2 за Рамбо.

Критиците приемат доста негативно филма, заклеймяваки създателите му като плагиати и осмивайки ги, че е много по-лесно да разваляш и усмиваш нещо, отколкото да съграждаш. (В Meet the Spartans сценаристите се гаврят, не само с 300-те спартанци на Леонид, а и с Спайдърмен, Джеймс Бонд и др.)

Зрителското послание (поне в Америка е ясно и оправдава наличието на филми пародии), дайте ни звезди, евтин хумор и ние ще Ви дадем нашите долари!



Posted in Етикети: | 0 коментара

Реклама

Социално-отговорният блог е отворен към всякакви възможни рекламни партньорства.

Ако искате да рекламирате на този сайт и посланието ви да достига до над 1000 потребителя дневно може да се свържете с мен на marfuzii @ gmial.com или на телефон: 0886845786 за допълнителна информация.

Ако искате да обменим връзки и да имате място в секция Приятели може да пуснете отговор по темата с адреса на сайта Ви и параметрите на линка.




Posted in Етикети: | 0 коментара

Дупки...

Тази ми е любимата, веднъж вадихме една кола наполовина затънала вътре, после решиха да я запълнят с боклуци...
Без коментар...


Още

Воля за живот

Представям Ви Кевин Майкъл Конъли, обикновенно момче от Монтана роден през 1985, с необикновенно тяло, роден е без крака...

Това обаче не му е попречило да стане шампион в любимия си спорт - ски спускане. Матю е фотограф, обиколил е 15 страни, 31 града е заснел 32, 000 физиономии на съжаление и удивление, всичко гледащи го отгоре... Може да видите снимките тук Понастоящем учи кино в Университета в Монтана.
Ето как е направил снимките за изложбата си, возейки се на скейтборд...

В родната ни страна, Матю едва ли щеше да завърши училище, защото както се досещате, българските училища не са пригодени за хора със специални нужди, нито Университетите ни... което не е само немара и нехайство, а и чиста проба дискриминация.

Mercedes Tribute

Ако си руски богаташ и имаш излишен Мерцедес, може да си позволиш това. Последствията - световна известност тръгнала от фишки:





Да спрем кражбата на домейни


NetworkSolutions, и Domain Registry of America, са крадци, от най-големите.

От около месец всеки отишъл на сайта на networksolutions.com и потърсил за домейн, бива неприятно изненадан от автоматичното му регистриране от NetworkSolutions.

NetworkSolutions, някога бяха единствената компания с лиценз за регистриране на домейни, някога, откакто не са сами на пазара, започнаха с мръсните номера, заключване на домейни, когато се опитваш да ги трансферираш и милиони спънки съпътстващи процеса, NetworkSolutions, са причината за 5% от общуването ми с американци, а аз не горя от желание да си общувам с тях.

Така, преди малко потърсих домейн: netsolidiots.com това е домейн който се върти около техния собствен netsol.com и какво мислите, побързаха да го регистрират автоматично, и да се опитат да ми го продадат след това за 35$ наместо нормалните 9$?

Да ама не! Аз не съм идиот, нито работя за networksolutions, така че няма да си купя домейна за 35, нито netsolidiots.net, netsolidiots.org, netsolidiots.biz, netsolidiots.us и тн.

Те обаче ги регистрираха и си платиха таксата на ICANN (Internet Corporation for the Assigned Names and Numbers). Надявам се, че ако 100 поне човека на ден, се опитват да регистрират глупави и безполезни домейни от сорта на безмислена комбинация от цифри и букви, NetworkSolutions, ще спрат с порочната си практика.

Дайте едно рамо!

Ето доказателство за думите ми:

Domain Name: NETSOLIDIOTS.COM
Registrar: NETWORK SOLUTIONS, LLC.
Whois Server: whois.networksolutions.com
Referral URL: http://www.networksolutions.com
Name Server: NS1.RESERVEDDOMAINNAME.COM
Name Server: NS2.RESERVEDDOMAINNAME.COM
Status: clientHold
Updated Date: 28-jan-2008
Creation Date: 28-jan-2008
Expiration Date: 28-jan-2009



Posted in Етикети: | 21 коментара

Мъдростите на малкия Буда

Сърдечни благодарности на Peb (Боряна Ненова)Живей така, сякаш този ден ти е последен, един ден действително ще е.

Деца на предната седалка могат да причният инциденти,
а инциденти на задната седалка могат да причинят деца!

Ако не можеш да помогнеш, пречи, важното е да участваш.

Ако си мислиш, че най-добрият път към сърцето на един мъж минава през стомаха,
добре е да знаеш, че всъщност се целиш високо.

Ако можеш да се усмихваш, когато нищо не е наред,
то е защото си намерил кого да обвиниш.

Тази, която отдава внимание на малките неща
е съпруга Японка.

Жените са като басейните
за малкото време прекарано с тях, имат много разходи по поддръжката.

Никога, ама никога не карай и не пий!
Може да си разлееш бирата.

Някой шефове са като облаците,
денят е прекрасен като ги няма.

Да грешиш е човешко,
да прехвърляш вината другиму - стратегия.

Мъжете щяха да лъжат по-малко,
ако жените задаваха по-малко въпроси.

Интересни рег. номера

Започваме с български номер: СМС 4343, бърз смс на номер 4343 :)
Чуждестранните говорят сами за себе си:






Винетки за хората

Предвид състоянието на републиканската пътна мрежа и особено пътя София - Перник и по-специално участъка му около с. Владая не виждам за какво точно платих 67 лева за годишна Винетка, затова и не си я залепих, ами леко я наплюнчих на предното стъкло за да се ползва и на другата ми кола, или да я дам на някой прител.

И така предлагам всеки, които не е доволен от състоянието на пътищата да постъпи така и да обяви някъде, в кои дни може хората да ползват неговата винетка.

Моята е свободна :)

Ето как да я платим, винетката.




BG простотия в Солун

Тоалетните на Солунската гара са като визитник за гейове и проститутки, нещо като жълти страници за утрепки, и някой нашенец се е изцепил на латиница...

Κανω Πιπες (Кано Пипес) е обявление за орална "любов"

Не на обирджиите от СБА

На никого не пожелавам да изжевее това, което се случи с мен в четвъртък, да ти се повреди колата в чужбина до степен да не можеш да я помръднеш и СБА (Съюзът на Българските Автомобилисти) да ти обяви абсурдно висока цена за извозване на автомобила до родна земя.

Та, в четвъртък преминах през Промахонас около 10 часа, в 11 след пазар в Big Center бях на около 10 километра от българскта граница, на един участък от пътя в ремонт, колата подскочи и при слизането си се чу едно пук... последвано от внезапно спиране и шум като от спукана гума от задната дясна страна... Отбих встрани и се подготвих да сменям спукана гума... Само че гумата си беше здрава... обаче май амортисьора или пружината не беше издържала... И така оказвам се в Гърция с обездвижена кола... Обаждам се на СБА, до м. Август бях златен член на съюза, което ми гарантира безплатна неограничена пътна помощ в страната и някои чужди държави, замолвам ги да си подновя абонамента като пристигнат, или да стана сребърен член - при сребърно членство извозване до най-близкия сервиз без пари. Момчето не се съгласява и ми съобщава, че понеже колата е в Гърция, товарене на платформата ще ми струва 30 евро (в България е 30 лева, но понеже климата в Гърция е по-сух се амортизира камиончето и цената става двойна щом се прекрачи българската държавна граница), разтоварване пак толкова и почти 3 евро на километър возене! Дефакто, нова кола! Отказвам му и заявявам, че работи за престъпна кожодерска организация и че ще потърся помощ от Интерсалоника - гръцката пътна помощ, човекът от СБА ми се изхилва ехидно и ми затваря...

Интерсалоника, щяха май и повече да ми вземат, но слава богу, до мястото на произшествието имаше магазин за трактори, влезнах и попитах собственика дали няма платформа да ги превозва, каза ми че няма, но се обади в един сервиз в Сидирокастро, на 4 километра от нас и оттам човека дойде след 5 минути!! Помолих го да не ми дава напразни надежди дали ще може да оправи колата или не, а да я погледне и ако не става да ме закара до България, ако може да я оправи, да я кара към сервиза.

Човекът лежа бая, гледа пипа и каза, че май пружината се е скъсала... И тук идва забавният момент, вкъщи имам 2 по-големи пружини, но не си ги нося с мен както се досещате, сещам се че един приятел ще пътува към Солун на следващия ден и му се обаждам да мине през нас да ги вземе, през това време товарим колата...

Колата се е смъкнала много и едвам се качва на платформата... чува се якото дране... стържене... но все пак се натоварваме.

Обаче целия мост зверски е поддал:Стигаме в Сервиза и баш майстора ще гледа колата, решавам да ускоря процеса, и както съм с костюмче, свалям гумата с 5 бързи шута:
После 5 бързи движения с пръста и хайде, гумата е долу:И какво да видим, амортисьора лошо надраскан, добре че не се е огънал, пружината обаче е цяла.
Гледат чираците:
Майстора лежи под колата...:
Оказа се че болта дето държи амортисьора за моста се е скъсал... майстора каза, че ще го оправи... и ние решихме да се поразходим.

Посетихме една много интересна църква, една от многото в Сидирокастро:
Типична гръцка гледка, бяла варосана камбанария с маслинено дръвче отпред.

Завързахме и приятелство с кварталналното коте:

Което се оказа, доста фотогенично, макар и на възраст:

Около колата беше настанала голяма суета:

Сменихме болта, един скъсан машон и бяхме готови за потегляне. Оставих 100 евро за над четири часов ремонт, плюс бутилка зелен Собиески за благодарост. Сприятелихме се с майстора, оказа се че живее над сервиза и поправя коли от 45 години! След като ми оправи колата замина за Сандански да погледна някакъв закъсал човек там. Почерпи ни с кафенце, говорихме си за младините му, въобще много симпатичен и добронастроен човек.

Изгарях от желание да се обадя на иззедниците от СБА и да им кажа, че за парите за които искаха само да се возя, успях да си извозя и оправя колата, но реших да не се набутвам допълнително с роуминг.

Истински Шопинг

Big Outlet Center Promachonas - Биг Оутлет Промахонас е най-близкият и най-достъпен истински оутлет до България, намира се на 5 километра от ГКПП Кулата/Προμαχωνας (Промахонас) в края на селцето Промахонас. На първия възможен светофар след границата, завивате вляво, преминавата през един разбит жп. прелез, после следвате табелите в селцето и стигате до големия паркинг пред BIG магазина в края му. Outlet центърът е една голяма прилична на склад сграда с много магазинчета вътре в нея разположени от двете страни на широк коридор. Има кафене ако се изморите от пазаруване, магазин за тютюневи изделия, магазин за сувенири, вестници и списания. Има още аптека и Оптика заредена с тъмни очила от всички световни марки. Най-приятното нещо в магазините са цените, особено в периода на намаленията, не само че вече ниските цени са намалени допълнително, ами и има промоции за количества, така 1 чифт дънки са 20 евро, 2 са 35, а 3 50 например. Допълнително в магазините които имат лепенката на BIG center-a може да ползвате 5% отстъпка ако плащате с карта на ПИБ (Първа Инвестиционна Банка) било дебитна или кредитна. Отстъпката не се натрупва над други процентни или количествени отстъпки. Магазините са просторни и чисти, никой не пуши пред вратите им, а продавачите са мили и обикновенно са самите собственици на магазинчетата, нямат за цел задължително да Ви пробутат стоката си. Например един продавач веднага ме прецени, че не притежавам стотици долари и първо ми показа дрехите на Лакост, които почваха от 60 евро, веднага отбеляза цената и ме поведе към друг щанд с цени от 40 и накрая ми показа и Ралф Лорън за по 20 евро, което и си взех. Цените по магазините в Серес и Солун, бяха доста ниски също, но с поне 5 евро над тези от BIG Center-a.
Може да закупите стоки от следните марки:

Газ в Гърция?

След приемането ни в ЕС, Гърция стана още по-популярна туристическа дестинация сред българите, посещението и е особено чаровно, когато сте със собствения си автомобил.

Как стой обаче въросът с газ станците в Гърция?

Движението на природен газ в южната ни съседка, все още не е много разпростраено, въпреки усилията на определени фирми като: ШелГазГърция (ShellGasHellas) и тази която открих в Солун - GasTheodorou Газ Теодору намира се малко под централната солунска гара, в края на улица Яницон (Γιαννητσων). На вторият сфетофар след гарата посока България, се завива наляво, после надясно, пресичат се 2 железопътни прелеза и отляво се пада станцията. Ако не може да се ориентирате, може да дадете максимум 5 евро на някое такси на гарата да кара пред Вас до там, аз лично така направих при все, че познавам малко града.

Така как обаче да попитате, ако не знаете езика?

На гръцки газ е игроаериу (υγροαεριου) доста сложно, такситата му казват и само аериу (αεριου) и дори само гази (γκαζι), името на тази газ станция е Игроаериу Теодору, тоест дори да не го намерите питаите за вензинадико Теодору (Βενζιναδικο Θεοδορου), заедно с газ станцията, на същото място има и два сервиза за газови уредби. Отварят в 8:30 сутринта. Газта в Солун може да платите с кредитна или дебитна карта през работните дни и часове, в останалото време кеш. Газостанцията под солунската гара е денонощна!

Колко струва газта в Гърция?

Цената на газта в Гърция е колкото в България, на снимките се вижда: 0,625 евро за литър гръцка газ, или около лев и 10.

Божествена връзка

Модернизирана църква с две сателитни чинии за директна връзка с Всевишния:


Сидирокастро, Гърция.

Svejo.net Tribute

Пускаме браузера (Mozilla Firefox) на телефона, от които са 90% οт снимките в блога...
И се освежаваме на свежо.нет!Бъди такъв какъвто си! Бъди свеж!

Posted in Етикети: , , | 0 коментара

Да, жена е!

От два дена наблюдавам едно много интересно паркиране на една мъничка количка на паркинга на МЕТРО. Заема поне две паркоместа паркирайки по средата им или напряко:


Пич, къде ми е седалката

Карам си днес по "Раковска" и що да видя, колело?! С открадната седалка, мизерия!!
Колелото заключено, ама не може и седалката да се заключи... и му я взели, българска му работа!
ДА ВЪРНЕТЕ СЕДАЛКАТА НА МОМЧЕТО ДА НЕ СТАВАМЕ НА КЪЛБЕТА!