Кривата ракета и бездната



Вчера за втори път бях нещо като гост в Сеизмограф. Отново трябва да отбележа, че г-жа Петрова използва ненужно цветущ език, особено при представянето на гостите си - например:

Богомил "Бого" Шопов - представител на Интернет маниаците?!


Що за представяне е това? Бого и "Електронна Граница" защитават интересите на хората ползващи електронни услуги като цяло, не на шепа маниаци!

Да оставим водещата настрана. В горния клип съм акцентирал на най-цветущиите изказвания на агресивният и лицемерен гусин генерален комисар на МВР - Павлин Димитров, който ръсеше бисер след бисер, говореше изцяло на административна тематика и само потвърждаваше съществуването на непреодолима бездна, която зее между изпълнителната и съдебната власт.

Гусинът изтъкваше подробно колко административни спънки съществуват пред МВР и колко трудно взимат нужните им разрешения от съда. (ще реши човек, че е минал през цялата стълбица на висш чиновник, като доста дълго е бил и секретарка)

Комисарю, вместо да ни подслушвате, комуникирайте си, срещайте се и си кажете какво Ви липсва и какво трябва да се подобри в работата м/у съд и МВР, не хленчете само!

Господин агресивният комисар, непрестанно прекъсваше Бого, Светла, мен искаше само той да си говори и да ни описва как се работи със съда, как се ходи от гише на гише и от чиновник на чиновник.

Към края вече хленчеше като малко дете:

къф е проблема, че ще ви следим, от какво се страхувате, доверете ни се, българския гражданин ТРЯБВА да вярва в институциите, да се предоверява на МВР, защо не ни вярвате, защо мислите че сме лоши и негодни"

Защото сте лоши и негодни и сте една сбирщина агресивни, нагли и за жалост тъпи крадци. Как може 90% от престъпниците ни да са бивши барети и полицаи? Как да Ви вярваме, няма да получите доверието ни наготово, ще трябва да работите усърдно, за да го спечелите!

Как да си дам данните на шайка немърливци, скарани с технологиите, който дори не могат да комуникират по между си, когато се налага, последният пример:


Що за смешна организация, що за полиция е това!

Но нека се върнем към изказванията на господин комисаря:

Около 04:16 в клипа набляга на това колко тромава била процедурата - и разбира се хвърля вината изцяло върху съдебната система.

Към 04:28 заявява, че много щяла да се увеличи работата на господин вътрешния министър и трябвало по цял ден да работи - да го ожалиш чак.

На петата минута започва да говори по нещо, в което не е компетентен - как съда ще осигурява дежурни съдии, за да разрешават събирането на трафик данни.

Решението и на двата проблема е елементарно - И съдът и МВР трябва да започнат да работят като частна структура, да работят действително денонощно, както го правят служители на частни компании, защото се изисква от клиентите им.

Ние като клиенти на съдебната система също искаме да имаме досег с нея по всяко време, както се вижда отдавна човек може да работи на дежурства и е крайно време това макар и в минимална степен да се случва и в държавните структури.

На 06:23 Бого най-добре описа ситуацията в МВР (На крива ракета, космосът и пречи)

На 11:20 - Господин Димитров продължи с манипулацията над зрителите и мнението им.

Този човек непрестанно ползваше фрази като: "Нека обобщя за зрителите, нека повторя отново за уважаемите зрители, за да разберат". Той не искаше никой, нищо да разбира, той искаше зрителите да ПРИЕМАТ версията на МВР, искаше да вярват сляпо на манипулацията, която им сервираше от екрана.

На 12:40 - ме прекъсна, за да каже че МВР било бачкало денонощно. Това че има денонощно присъствие не значи, че се върши работа.

Пример:

Снощи се прибирах посред нощ, имаше две патрулки дето бяха излезнали да припечелят 10 лева като спират лъскави коли за измислени нарушения, в същото време светофарът на бул. "Тодор Александров" и бул. "Константин Величков" стоеше повреден от обяд, от пътна полиция ми казаха, че няма регулировчик, тъй като щатът бил зает с по-важни дела.

Какъв е тоя светофар, дето се поправя 12 часа! Да не е ракета?

Да ви сера на оправданията, само гледате да изкярите някои лев, хич не Ви ебе за хората и за това в какво състояние са пътищата!

Денонощното крадене не е денонощна работа!

Много емблеметична за начинът на водене на диалог от страна на МВР е седемнадесетата минута. Господин комисарят повтаряше като папагал "бизнес, бизнес, бизнес" срещу Бого, сякаш повтарянето на една лъжа я превръща в истина!

Изключително съм разочарован от абсолютната липса на ораторски качества и елементарно възпитание на един човек, който заема толкова висока длъжност в нашата държава. Ако МВР държи този човек да гради имидж на ведомостта пред народа дълбоко е загазило, диалог с този човек не може да има, забележете по какъв ехиден начин казва "Ма мола ви са Диалог винаги" както алчен шеф казва "увеличение, о да на момента".

Диалог с МВР не може да има, защото както виждате от тирадата на комисаря, МВР само се оправдава, че някой му пречи, че те работят много но други им спират устрема.

Начинът по който комисарят говореше за закона и за това, какво видите ли трябвало да направи "законодателя" по внушение на МВР показва пълно незачитене и подигравка със законодателната ни власт.

Аз се срамувам от МВР в този му вид и поведение, а Вие ?

Ето и защо искам Полиция и СЪД да действат на корпоративен принцип: Благодарение на Комитата



Погледът на Елфа над нещата:

15 коментара:

  1. Анонимен Says:

    На неуките крадци им трябва неука полиция, за да успяват с явните си кражби! Съдебна система с вързани ръце, иначе затвор! Всичките подставени лица и телевизионни политически величия трябва да се махнат от управляващите постове и най-накрая да се чуе гласа на хората с умения и талант, които да променят смешната система, в която живеем!

  2. БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ Says:

    Съгласен съм с всичко написано - и за нелепите квалификации на г-жата, и на претенциите на гусина милицай, и изобщо. Мисля, че беше вчера, но и по БНТ имаше сходно предаване. То беше по-скоро за блогърите, гледах 2-3 мин, но се каза, че в страната 3 милиона ползвали Интернет, което си достатъчна причина да се гледа сериозно на правата на потребителите и защитата от всякакъв вид произвол спрямо тях (нас)

  3. wattie Says:

    Марфи ти каза най-точната фраза:
    "В МВР май има административни проблеми, а не законодателни"...

  4. MARFI Says:

    Не май, май. Със сигурност има административни проблеми!

  5. Анонимен Says:

    КАТ не поправя светофари.Хората напускат системата , много ясно че няма кой да седи на кръстовищата да регулира движението.И по зле ще става.

  6. MARFI Says:

    Анонимен, не ме интересува кой поправя или не светофари, искам да работят.

    Системата, как пък всеки говори за Системата, като някаква тайна организация звучи отстрани.

    Ми да напускат и без това са се събрали шишковци дето само искат да крадат.

  7. Le_Grand_Elf Says:

    :))

  8. Анонимен Says:

    Този гусин по-добре да не беше ходил в студиото. Едно си баба знае едно си бае.

  9. Polly Says:

    Малко off topic:
    Тук има едно предаване по телевизията, което е базирано на фигурното пързаляне (псевдо знаменитости и стари кънкьори се събират и състезават). Понеже е толкова скапано и смешно и тия хора се пребиват непрекъснато аз реших да гледам клип на Албена Д. и Максим С. в youtube.
    И от там разбрах, че Максим катастрофирал пиян и тн. Пишеше, че Максим е бил спрян по-рано същата вечер от полицията и бил предупреден да ВНИМАВА!!! Нямам думи! Ако полицията си бяха свършили работата, момчето и момичето в другата кола щяха да са живи... Чудя се, дали са били наказани тия полицаи?...

  10. MARFI Says:

    Разбира се, че не са били смъмрени дори.

  11. Анонимен Says:

    Да се смея ли, да плача ли. Такова животно, като българското МВР, няма. Съмнявам се някой там да е наясно какво прави и какво се иска от тях. Колкото до "новите" технологии, те да се научат ВЕФА да включват първо, пък после да ми говорят, какво им пречи.

  12. Анонимен Says:

    Страхотна статия. Бг има бъдеще...

  13. MARFI Says:

    Мерси за подкрепата mate!

  14. Анонимен Says:

    Добра статия....дано нещата наистина тръгнат към подобряване, защото наистина има нужда от това. Не че се казва за първи път това, но все пак...

  15. Анонимен Says:

    Хм, с изненада разбирам, че бившият ми колега Мърфи има блог, и списва доста качествено. Сега по темата - Марти, водещата не можем да я оставим настрана - тя е крайно некадърна, неинформирана и предубедена. Повече определениея не заслужава. Не искам, а и нямам време да гледам видеото, но мога да хвана картината, от това което си писал. МВР не е способен стопанин на данни - това е видно и за две годишните деца. В районните управления се работи с папки и тетрадки. Пишещите машини също са на почит. Не мога да им се доверя, съжалявам. По тази причина се опитвам да ползвам възможно най-много ССЛ в интернет комуникацията си. Нека да разбият ТЛС 1.0. А дотогава, ако обичат, да не се опитват да прокарат полицейски закони, и да ми се извиняват с европейски директиви, които вече са приложени.
    КК