Новогодишна мизерия

Накратко ще ви разкажа за Новата Година в България и за старата мизерия на столичните заведения.

Антигерой е политиката на "луксозният" столичен бар "Τoba&CO", който се намира на гърба на царския дворец.

След като посрещнах новата година с приятели на площада, решихме да се постоплим в клуба.

Влизаме, празно, места за цял драгунски полк, обаче на входа младеж с акне ми обяснява, че за да се настаним вътре трябва да платим 50 лева.

Запитвам го:

"В тез 50 лева какво влиза?"

"Е как какво влиза? Нищо, нищичко не влиза, нито дори бутилка минерална вода!"

Мисля, си че се шегува и го питам:

"А, сега разбирам, вътре е голата Кристина Агилера и за да я видим трябва да дадем 50 лева?"

Оказва, се че няма дори музика на живо и във въпросния куверт, нека го наречем вход, не влиза нито консумация нито забавна програма, нищо - една гола студена чешменя вода, ако и тоалетната не е с 50 лева вход.

Продължаваме с уговорките:

"Човече вчера на рожденния ми ден оставихме 300 лева в заведението, и днес такава сметка ще направим, но не съм готов да плащам 50 лева, за нищо, дай да измислим нещо!"

Нищо не измислихме и си тръгнахме, заканихме сме на човека, че ще разправим на всичките си приятели за мизерната постъпка на заведението и как си гони клиентите. 50-те лева прогониха още 15 човека след нас, за 2 минути, 20 човека решиха да не празнуват в табако.

После културно си отидохме в Уго на Раковска и си хапнахме и пийнахме изморени от разходки, оставихме и 30% бакшиш на девойката, защото беше човек на място и не ни поиска по 50 лева вход!

Posted in Етикети: , |

16 коментара:

  1. Анонимен Says:

    То да беше само Табако... Още маса заведения бяха полу-празни, но явно персонала ги считаше за полъ-пълни, т.к. дори и към 3 часа си настояваха за измислените "входове/куверти".
    Нямам коментар... но пък знам, че следващата година НЯМА да я опсрещна в България!

  2. Анонимен Says:

    Suvsem pravilna postupka,Links!
    Spored men, ako poveche hora imat aktivna grajdanska pozicia i ne pozvoliavat da budat iznudvani, tolkova po-dobre 6te se jivee.

  3. Анонимен Says:

    Уважаеми г-н Ивайло Иванов,

    Освен пожеланията за честита нова 2008, искам да Ви кажа, че ден година НЕ храни, а гони редовни клиенти. Освен тях - и техните приятели и познати и така нататък по правилния ред на нещата!

    Както много други редовни посетители и консуматори, аз също отказах да бъда изнудвана за неоправданата сума от 50 лева и да не влезна в до сега любимото си заведение.

    Искрено съжалявам, че вече няма да Ви посещавам, нито да си празнувам рожденните дни при вас, а още по-малко да оставям 20 лева бакшиш на барманите Ви. Много се радвам, че вече има и интерактивна инициатива по повод на "нескромните Ви очаквания в новогодишната вечер" и Ви уверявам, че аз лично ще се погрижа тя да се разрасне още повече!

    С уважение,
    Боряна Ненова
    тел. 0888641411

  4. Анонимен Says:

    То това положение е в цяла България. Във Варна в една т.нар. "елитна" чалга дискотека - 4ас пик, входа на Нова година беше също 50 лв. Беше пълно - явно с идиоти

  5. Анонимен Says:

    Zrdraveite i CHESTITA 2008!!!
    Kakvo da vi kaja za mizeriqta ami tova e parvoto ne6to,koeto ti idva naum,kato se pribere6 ot 4ujbina.Otdavna izbqgvam nqkoi zavedeniq zaradi obslujvaneto i glupavata im politika sprqmo klientite,nqkoi ot tqh sa UJ elitni no samo v o4ite na nqkoi do6al ot provinciqta za 2 dena v sofiq.Izbiram malki priqtni kra4mi i barove s otno6enie kam klientite ili ako hodq v nqkoi po masovi gledam da e pri nqkoi poznnat srvitior/ka.....obi4am da davam bak6i6i no za dobre svar6ena rabota....marzi me da broq stotinki no ponqkoga se nalaga !!!

  6. Fil Says:

    Е, няма такава простотия. То е просто абсурдно. Не съм ходил там и няма и да ида.

  7. Ominaeshi Says:

    Аз съм ходила в Табако-то и познавам собствениците. Предвид какви хора са- това не ме впечатлява никак. Там съм имала далеч по-фрапиращи истории от сорта на счупен чайник- 20лв и т.н.

  8. Анонимен Says:

    В българския ресторант "Чевермето",за да празнуваш Нова година с децата си, трябва да им платиш и алкохола, защото отстъпка от куверта от 120 лева за деца над 6 години нямало. А уж е забранено сервиране на алкохол на деца.На въпроса какво да правят децата с ракията и водката, отговорът беше:" Ами вие ше им я изпиете.Политика на фирмата." Е, не ги изпихме,но не в това е въпроса.Освен бутилките на масата, остана горчилка от алчността на собственика и от "политиката" му.

  9. Анонимен Says:

    ае момчета в кой век живеете? винаги е било така в новогодишната вечер и все така ще бъде.

  10. Анонимен Says:

    Да бе, ajax, то ни е ясно на всички, че мизерията в България винаги си е намирала добра почва за виреене, но защо пък да ни изнудват така? Аз и вкъщи мога да си пия... За мен просто е нелогично, хора, които правят "бизнес", да ми отказват парите, които доброволно ще си дам... Ако в тези въпросни 50лева, всъщност сумата и заведението са без значение, бе включено поне едно пиене и малко мезе, вместо едно голямо НИЩО, щях да съм много по-склонна да си платя... ма какво да правим... докато има хора да се връзват, всички ще следваме по глупавия стаден принцип...

  11. Анонимен Says:

    Мисля че си доста заблудена. Навсякъде на нова година е така. А и човека с акнето не мисля че е виновен а управителя на посоченото заведение.

  12. MARFI Says:

    И като е така навсякъде това нормално ли го прави?

    Много ясно, че управителя е виновен за това че гони клиентите си.

  13. Анонимен Says:

    Във Варна в Час пик входа не беше 50, а 20 лв.

  14. MARFI Says:

    Час пик ли? Това не е задръстване :) По-скоро в ден пик.

  15. Fil Says:

    "4ас пик" е дискотека.

  16. MARFI Says:

    Виж това, не го знаех.