За негативната кампания и боклука

Видео от гостуването ми с Велян Стайков при Иван Бедров - втората част.

Говорим за удобството на негативните политически кампании, дребния популизъм, нуждата от кризи - били те за "Кремиковци" или за боклука:



Ключовите моменти за нетърпеливите:

Първа Минута:

Велян казва, че според него с негативната кампания партиите целят едно - отвращаване на хората от политиката и отказ от гласуване:

С Иван в един глас - ТОВА Е ЦЕЛТА!

Велян: Ако е това целта, аз съм потресен!

Минута и 32-ра сек:

Споменавам, че кампания зад която стой снимка на счупен крак или новината за дарена кръв е най-малкото пошла, но все пак отразява нагласите на обществото - това иска да чуе и види - това получава - кеф, всички са доволни!

Втора минута

Говоря за нуждата и политическия и медиен комфорт, който се осигурява чрез протакакване на злободневни проблеми и драматизиране до безкрайност - "Кремиковци", Боклука, за да може обществото да си живее в една приятна среда на постоянно меляни и дъвкани и омръзнали на всеки ЕЛЕМЕНТАРНИ теми - теми за които не трябва дори да се замисляме.

Втора минута и 30-та секунда:

Бедров: Има дефицит за разум наистина! - по повод изказването на Велян, че никой не се възползва от зейналата пропаст и нуждата от една добра - позитивна кампания.

Втора минута и 50-та секунда:

Негативната кампания е страшно удобна, чрез негативна кампания само плюеш и хвърляш компромати и пепел по опонента, БЕЗ да се налага да изтъкваш свойте предимства, достатъчно е да очерниш другия, за да сведеш избора на хората до елементарното - по-малката от двете злини - аз на този филм се нагледах и ми омръзна!

Чрез негативна кампания не се налага да водиш своя, да имаш икономически или здравен план, по презумция, те ще са по-добри от тези на опонента ти... хитро нали?

Засягам и друг тип кампания - тази която се подразбира - кампания против корупцията или кампания за морал в политиката?! Това не са кампании за мен, не е сериозна платформа да кажеш, че просто ще си изпълняваш задълженията и ще вършиш това, което се очаква от теб, ако сме стигнали до там, че да избираме просто посредствени изпълнители... то нещата са отишли много на зле!

Хората са толкова удавени в корупцията, че изчезването и се вижда като панацея, а след като постигнем нещо което е даденост в друг страни какво ще правим?
Ще си останем на това посредствено ниво да изпълняваме само задълженията си чинно, без да покажем капка креативност как може да направим нещо повече за РАЗВИТИЕТО на България, защото когато избираме политици нека избираме такива, които ще развият нещо, не само да търсят реванш за върнати или взети имоти, комунизъм и прочие и прочие...

Трета минута и 40-та сек.

Коментирам пошлата дезинформираност, която нарочно с еподдържа в българските медии - преводни скандални новини, чалга и смс-и!

Шеста минута и 15-та сек.

Да не забравите да гласувате за Пламен Галев - дупнишкият бандюга и бивша барета - мажоритарен кандидат от Кюстендил - напомня ни Иван.

Седма минута:

Припомням за Кузов - педофилът от АТАКА, който бе народен представител! Хвала!

Седма минута и тридесета секунда...

Велян: Щом законът го позволява...

Напоследък законите започнаха да се създават, с цел да обслужат даден казус, да разрешат на Бойко да стане лидер на партия например...

Друг пример от последните дни - скандалният (все още) проектозакон за национализирането на софийския боклук - включващ дори създаването на нова допълнителна скандална и разбира се - ненужна администрация се прокарва пред празна пленарна зала.

Боклукът е като хлябът и водата на политиците - огромно поле за далавери и келепирец (справка Вълка) огромно поле за писане и изхранване на не една и две редакции...

С Боклук ще се занимаваме още мноооооого дълго, с едно толкова елементарно нещо...

писнА ми да ме правят на боклук и да ме управляват ей!


2 коментара:

  1. Petya N. Georgieva Says:

    "Чрез негативна кампания не се налага да водиш своя, да имаш икономически или здравен план, по презумция, те ще са по-добри от тези на опонента ти... хитро нали?" Много точно казано!!!!

  2. MARFI Says:

    Благодаря :)

    Радвам се че има мислещи хора и че все повече почна да им писва тоя филм!