ЗЕС: Въпрос на доверие

Вчера, след извънредно парламентарно заседание и след дълги дебати и прегласуване единствено "Атака" подкрепи ГЕРБ за следенето в интернет. Моят проблем с промените в ЗЕС и интерфейса на полицията опира до една дума - доверие, по-скоро до липсата на доверие на обществото в структурите на МВР. Ето и един хубав цитат със съкращения от Анна Заркова от "Труд":

[...]премиерът, вицепремиерът, главният прокурор и най-висшите полицейски шефове не се доверяват на подчинените си. Не само ние, обикновените граждани [...] не само ние смятаме, че МВР и ДАНС издишат. Не само ние мислим, че много от ченгетата ги мързи да изпълняват задачи дори срещу най-прости апаши, защото знаят, че тъй и тъй ще си получат малките заплати. Не само ние, обикновените данъкоплатци подозираме, че ако в МВР се е разчуло къде е капанът за похитителите, ченгета - току виж - ги бяха предупредили... [...] "Заговорът на Б. Б. и Ц. Ц. срещу “Наглите”"

Привеждам и още един пример от "Труд" МВР-служители стоят зад бандите, каза Бойко Борисов и един от "Дневник" "Бивш полицейски шеф бил в заловената вчера група за обири"

"Наглостта му е била толкова голяма, че преди рождения си ден е посочил обект в град Мизия, Врачанско, и е поискал да го зарадват", каза Цветанов."

Оказа се, че "наглите" не се укриват, а са на заплата в МВР. Но, ние това си го знаем, когато ни спрат петолевките - или за по-учтиво - катаджиите. Ето защо съм против безконтролния достъп до трафичните ми данни! Ето и още един пример:

"Мутрите му работят по проста схема - следят всeки по-луксозен автомобил, влязъл през границата, плащат на хора по митниците, където се оформят документите, и в КАТ, откъдето взимат адресите от талоните за регистрация." в. Труд “Наглите 2” - хора на Маймуняка

Технологиите напреднаха и сега определени хора в КАТ ще имат достъп до тази информация с един клик - нещо повече, ще знаят къде точно се намира колата и собственика й. Глобите предвиени в закона за злоупотреба с подобно информация са смехотворни от 1000 до 5000 лева. Информацията, с която служителите на МВР ще могат да търгуват е практически безценна и препродаваема, така че със сигурност ще прежалят някакви си 1000 лв...

Стига приказки, прилагам видео от гостуването ми в "Точно Така" по ProBg, където си говорим по темата със Светльо, а Вени се включва от щатите:



За жалост всичките опити на шепа блогъри да събудят широката общественост по тази тема отидоха напразно. Скандалните промени в ЗЕС се гласуваха на ръба на скандала, а обществото ги прие, както прие и продължава да приема заледените столични булеварди и тротоари, животът си продължава и хората дето сами си избрахме си ни управляват както сметнат за подходящо, май всичко е на мястото си.

Posted in Етикети: , , |

6 коментара:

  1. Veni Markovski Says: Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
  2. Анонимен Says:

    Гледах те по пробг, накрая много готино го затапи с това, че МВР не успя да си опази "задния двор" от руските хакери :) А пък аз още не мога да проумея какво точно представлява "интерфейс"-а?!

  3. MARFI Says:

    @Puflet смешното в случая е че говорихме на различни теми и то не с човек писал закона.

    Човекът си разбира донякъде от СРС-та и си лобира за тях.

    Ние не сме против ползването им, но ползването им по законен и правилен начин.

    В този ред на мисли нямаше затапване или надприказване, просто говорихме за различни неща, както обикновено се получава.

  4. Joke Says:

    За съжаление, този закон ще го приемат. Защо обаче ми се струва, че сега сме по-пасивни? Преди година-две имаше протести, хората излизаха, сега всички гледаме какво се случва и пишем...

  5. MARFI Says:

    Протестите бяха за друго миналата година и покрай тия други неща и ЗЕС, който беше атакуван и спрян от ВАС преди датата на протестите.

  6. Анонимен Says:

    Весели празници и Щaстлива Нова Година