Disclaimers and AUP

Τerms and Agreements of Service, Disclaimers и AUP (Аcceptable user policy) са правила според, които се определя ползването и употребата на даден сайт, по-принцип никой не ги чете много внимателно, защото са доста досадни и сухи, но не и това което намерих, та да започване, то идва от любимците ми бисквитка.нет Написано е по повод на моята публикация от вчера:

Правилата на сайта: (Правила на сайта, никъде в текста преди това не се споменава думата, за да се членува думата и при повторнат аи употреба, както е и в правните документи - Предмет на договoра, не предметът)

biskvitka.net се води (списва щеше да е по-добре, нали е дневник) във форма блог (мрежови дневник)
Целият материал, представен на сайта е взет от открити (октрити в смисъл?) източници или е изпратен от посетители на сайта.
Материалът се използва изключително за некомерчески (некомерсиални) (Понеже е за некомерсиални цели на сайта няма никакви реклами, ама никакви) цели.
Всички права за публикуваните аудио, видео, графически (графични) или текстови материали принадлежат на собствениците.
Забранява се комерсиалното използване на материалите от сайта без разрешение на автора на материала.
За всяка фотография или видео има свой автор и собственик, който ние не се явяваме. С поставянето на логото на сайта ние не присвояваме авторските права, а вземаме мерки против кражба. А също така и в качеството на хостинг.

Ако Вие сте автор на материал или знаете кой е автора и той не е отбелязан на материала, моля Ви свържете се с нас на адрес biskvitka.net@gmail.com. (много професионално е да оставиш адрес за кореспонденция водещ към безплатна поща)
На сайтът biskvitka.net не се разрешава и не се допуска поместването на материали, които нарушават действащото законодателство, както и материали с порнографско съдържание и насилие.

Еротичните материали, представени на сайта, са взети изключително от открити източници и обикновено се явават промо-материали на платени сайтове.
Сайтът biskvitka.net НЕ носи никаква отговорност за рекламните материали.
Сайтът biskvitka.net се явява ОФИЦИАЛЕН клон на нашия руски сайт! (но никъде не се споменава адреса на официалният сайт)
Не е добре да обиждате потребителите си или да ги заплвашвате в открит текст:

Всички, които пишат или ще напишат в коментарите си, че крадем от "Фишки" и подобни глупости, ще бъдат БАН-ати веднага!
Ако Вие не сте съгласни от написаното по-горе - моля Ви, веднага напуснете сайта!

Открит призив към посетителите да напуснат сайта също не е много добра идея, нито пък заплашване с бан, тъй като това не е ИРС и сайтът пак ще е достъпен.

Накратко, ако ще се заемате с писането на нещо подобно, прочетете първо как става, или най-добре възложете го на някой друг, които не би допускал толкова грешки.

Posted in Етикети: , |

0 коментара: