Хляб и зрелища и голи мацки!

Tекста на снимката пита: колко от Вас забелязаха колата?

Снимката е от fishki.net популярен руски сайт, който захранва посредствени български сайтчета опитващи се да му подражават.

файндхотлинкс.ком, майтап.блогспот.ком, и купища други подобни.

Характерното за българските мирори на фишки, е че те НИКОГА не споменават от къде са взели материала. Файндхотлинкс стигат по-далеч и копират и популярната фишкина рубрика "Девушка дня", като я превеждат на "Момиче на деня", материала си е взет директно от "кораба майка" на българския забавен нет - фишки.нет

Посещенията на фишки и на българските им подражатели не са малко, но се забравя нещо много важно.

Показването на еротично съдържание, прави мозъка неспособен да възприема каквато и да е друма манипулация през това време, включително и рекламна.
По принцип до скоро ми беше съвършено безразлично кой и какво публикува из социалните мрежи, но се забелязва едно експлоатиране от въпросните "забавни" сайтове с процент на авторско съдържание близо до нулата, забравя се че из социалните мрежи посетителите не са единствено 18+, а текст в който се упоменава "забрането за малолетни", или още по-зле, ако забраната се въвежда уклончиво със ограничителя "само за пълнолетни", то тогава страницата се посещава от двойно повече малолетни.

Към публикациите ни в интернет трябва да се отнасяме доста по-отговорно, защото те остават дори дълги години след като сме поели по по-смислен път, и нали знаете човек цял живот работи за името си и за една секунда го омазва...

Предпочетох да изкажа възмущението си и да покажа на потребителите първоизточника на материалите подхранващи въпросните сайтове, някои са с претенции на блог, представям си какви изводи биха си извадили посетителите му за създателя на блога, с какво точно голите мацки или забавните картинки показват на света колко важен и значим си и каква богата нравственост и креативност притежаваш?

С какво използването на чужди материали те отличава от останалите, какво прави сайта ти различен? Шарения готов дизайн ли?



Posted in Етикети: , |

8 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Блестяща публикация! Всичко е точно! Блогкултурата ни има още мнооого хялб да изяде! Наистина поздравления!

    Беше ми писнало от тия глупави псевдо-блогове с прецапана информация.

  2. MARFI Says:

    Благодаря ти за топлите думи, те значат много за мен, занапред ще се опитам да продължавам все в същия стил и да създам нещо отличаващо се, нещо като самия мен.

  3. dzver Says:

    Марфи, много хубав пост. Радвам се, че най-после имам логична причина за забраната за излъчване на еротика по телевизията преди 11 (или 12) вечерта в закона за радио и телевизия.

    Не било заради грижа за децата, а защото масите трябва да се манипулират с рекламки и глупави новини =)

  4. MARFI Says:

    Радвам се, че ти е харесала!

    Занапред се надявам да мога да изоблича и изложа на показ, още "цирози" из бг. нета.

    Надявам се да имаме успех в кампанията ни против копираното и безсмислено съдържание, но само сабя ще покаже.

  5. Bruce Wayne Says:

    тия сайтове и блогчета ги правят деца дето си немат домашни и друга работа и се опитват да извлачат някой лев от рекламите. трябва да се намесят администратори и да ги разкарват от svejo/dao/ping

  6. MARFI Says:

    Недоволството към тези малолетни спамери расте и мисля, че и този светъл ден ще дойде!

  7. Анонимен Says:

    Поздравления за публикацията и дано дочакаме светлият ден на промяната .
    Заради тази лавина от спам човек пропуска шанса да прочете качествени публикации

  8. MARFI Says:

    Благодаря за коментара и подкрепата :)