The bikeshelf



Миналата година попаднах на скица на интересен проект в Нета и реших да си го направя. Така се роди елегантният шкаф за колело - кутия, която се окачва на стената с процеп по средата за рамката на колелото и с махащ се капак, за да може да служи и като шкаф за инструменти и гуми. Когато капакът е върху кутията, отгорему се поставят каски или бидони например.

Шкафът за колело премина през няколко версии, в първата беше изцяло от масивно дърво, но не беше хубаво изсъхнало и леко се нацепи, нищо превърнах дефекта в ефект с помощта на една синя лампа:

Bikeshelf Blue Lamp


Направихме подобрения по дизайна и настоящия модел е по-лек, страниците са изработени от истинско дърво, а капакът е от супер качествено и плътно ПДЧ и покрит с красив, дебел фурнир.

Минахме и през още една итерация с идеята шкафът да се откача и закача при нужда, за целта разделихме задницата на две, но не се получи много стабилна конструкция:

Bikeshelf 2.0 installation process


И така спряхме се на вариант, в които кутията се закрепва за вечни времена на стената и колелото се поставя с горната си тръба в процепа.

Чудесен подарък за приятелите ви колоездачи нали? Става за шосейки и за байкове с права горна тръба.

Имам няколко останали бройки, ако шкафът за колело ви допада поръчайте си го на мейла ми marfuzii @ gmail.com, цената е 100 лв. Шкаф и монтаж = 120 лв.

Posted in Етикети: , , , |

0 коментара: