Проверете онлайн цените на бензина и дизела в Гърция.

Въпреки сравнително ниската интернет култура на гърците и стачката парализирала страната, попаднах на много интересен сайт под шапката на тяхното Министерство на Икономическото Развитие - Υπουργείου Ανάπτυξης.

Става въпрос, за онлайн база данни, за цените на горивата в гръцките градове, на различни бензиностанции и в различни части на градовете.

Прави се сравнение между цените на Безоловен, Дизел, Супер Безоловен и Дизел за Отопление (Unleaded, Diesel, Super Unleaded, Diesel Θέρμανσης)

Дизелът за отопление, в България би се продавал на цената на OMV Alpine Diesel, a по-качество не би му отстъпил. Сипвайте си го, дори само него, иначе 60 на 40, или 70 на 30, в съотношение с нормален дизел, ако сте страхливи.

Ето го и самия сайт за проверка на цените на горивата в Гърция:

Начална страница:

Цени на дизел и бензин на основните бензиностанции в Атина и Пирея:

Цени на дизел и бензин на основните бензиностанции в Солун:
Цени на дизел и бензин на основните бензиностанции в останалите градове в Гърция:
Надявам се информацията да е полезна на всеки пътуващ в Гърция и опитващ се да установи цената на горивата и да изчисли колко пари ще му трябват за пътуването в Гърция.

Само да спомена, че цената на горивата в Гърция е строга контролира, както си и личи от тази страница, мисля че и в родната ни България е крайно време да се създаде страница, с база данни за цените на горивата и газта по българските бензиностанции.

Още по темата: Газ в Гърция, Солун
Posted in Етикети: , , |

4 коментара:

 1. Мартин Линков @marfuzii Says:

  Малко, не бях изпипал линковете, сега всичко е ок.

 2. Анонимен Says:

  Не, не е ОК! Не се отварят!

 3. Мартин Линков @marfuzii Says:

  E минала е една година, променили са адресите.

 4. rik4o Says:

  Работят перфектно! Благодаря! Много необходима информация.