12-ти Филм Фест.

Дали поради факта, че почти не съм видял реклами по улицата за провеждането на 12-ия Филм Фест, или не съм чул реклами по радиото, но някак оставам с впечатлението, че това културно събитие почти отмина без шум и без хората да разберат за него. Тъжно.

Защото тази година феста има много и силни филми, много и балкански филми, нещо което му липсваше преди.

Та в слаби години рекламираха доста повече Филм Феста в силни години го оставят на самотек.

Не само това, ами и няколко интересни филма, които образуват една интересна трилогия, ги прожектират в два дена, така че да не можеш да видиш и трите, доста забавен подход.

Става въпрос за филмите на един Холандски режисьор, под общото заглавие:

Еротични приказки:

Еротична приказка номер 1:
Награди: Медиауейв 2000 - "Голямата награда"

Йос Стелинг си е изградил репутация на водещ режисьор в света на късометражните филми без диалог. Бензиностанцията разказва за двама млади мотоциклетисти в напрегнат ден по магистралата. Те се опитват да се измъкнат от бавно движещата се колона в задръстването и когато най-после зърват бензиностанция, тя се оказва идеалното място за романтични срещи.

Еротична приказка номер 2:
Награди: Холандския кинофестивал 1996 - "Златно теле" за късометражен филм; „Златна роза” (Монтрьо) ’97 – Наградата на пресата; „Медиауейв” (Унгария) ’98 – Награда за най-добър игрален късометражен филм

Голяма ЖП гара в голям град. Чакащи пътници – някои с любопитство наблюдават останалите, други са така улисани в дребните си проблеми, че не обръщат внимание на нищо друго. Нашият герой – самоуверен тип, буквално разсъблича с поглед присъстващите жени – е, поне докато жена е отишла за кафе. Облечена в синьо красавица отвръща на предизвикателните му погледи, а той не може да повярва на очите си. Явно днес има късмет. Докато жена му се върне, нашият герой преживява удивителни емоции под внимателните погледи на спътниците си в чакалнята. Вероятно следващият път, когато види красива блондинка, ще бъде далеч по-сдържан.

Еротична приказка номер 3:
Сюжет:

След Чакалнята и Бензиностанцията, Галерията е поредният късометражен шедьовър на Стелинг. Стилово те са свързани: и в трите филма разказът се води само визуално, без никакъв диалог, и трите се забавляват със смущаваща еротична фантазия на публично място, и трите са с участието на един и същ красив сваляч, вечно готов охотно да изтъкне своята мъжественост досущ като разгонен паун.
В Галерията Джийн се оказва обект на чувствено желание на красива жена. И когато най-внезапно и неочаквано тя започва да се съблича, за да му достави удоволствие... е, всеки добър обрат заслужава и следващ...

В най-добрия случай можеш да изгледаш 2 от трите, което е жалко.

Ако са Ви заинтригували, може да гледате:

Утре 18 март:

19:00 Еротични приказки: Галерията Euro Cinema
19:00 Чакалнята Euro Cinema

Уф, дори са по едно и също време, изберете си :)




Posted in Етикети: |

0 коментара: