Онлайн бизнес по български (ученически, спамерски)

Дълго време се въздържах от коментар по темата, но искам да се обърна с апел към всички, които си мислят, че интернет бизнес се прави с краден материал, че са на грешната пътека.

Да, има много публикации в мрежата относно забогатяли хора от интернет, но те са го направили с идея и мисъл, като Свежо например, момчетата не са милионери, но с идея страст и упорита работа изкарват прилично.


Ето един пример, как не се прави "бизнес".

Не се слагат реклами върху снимките ти:
"Снимките ти", ли казах? Не се слагат реклами върху снимките, които си взел от някои руски сайт:
Ако не четете какво пише в червеното, да ви го прочета: "Похудание на 186 килограми!", да на руски е! Защо се показва ли? Ами защото снимката е директен линк към сайта, от който е взета: "http://de.fishki.net/picsw/062007/18/hudoi/02_hudoi_55821.jpg"

Чудя се с каква цел се прави това? А, сетих се, за "слава"
Честито "асв" ти си "славен" спамер. Наградата ти е книга за html, в която се обяснява какво правят alt, src и href атрибутите, пиши ми един майл да ти я дам, ако си под 18 вземи родител/настойник, да те разпише.

Хора, моля не се задоволявайте с копия, оригиналът на всички "забавни" снимки в българският интернет е на адрес: fishki.net.

Защо чакате, създайте си собствен блог, започнете да копирате от фишки и да изкарвате милиони, успех!




7 коментара:

  1. Blago Says:

    Абе MARFI реагираш така, че все едно сега за първи път се сблъскваш с това. Пък и понятието "авторски права" в БГ е толкова неприложимо, че се чудя защо се опитваш да се бориш. А момчето ще жъне същите успехи дори и да сложи един линк към fishki. Само че не му пука.
    А всъщност като се замисля незнам дали в свежо не може да има регистрация на източник от който може да се публикува и в дадени случаи да има бан, но и за нашите приятели трафика е нещо, което не може да се пренебрегне.
    Абе кръга е толкова омагьосан, че май излизане няма

  2. MARFI Says:

    Как няма да се боря, дори да е обречена кауза си заслужава.

    Аз благодаря, за такива успехи, каквито ще жъне момчето, аз мога да ги ожъна с две команди на Unix server-a и да дръпна цялото фишки например, но според мен присъствието ни в интернет, трябва да е малко по-отговорно и креативно.

    Ако мога да перефразирам, една китайска мъдрост:

    "Ако не можеш да облагородиш тишината, поне не я нарушавай"

    или ако не можеш да измислиш нещо, поне не го кради.

  3. RoujkaBG Says:

    Браво, Marfi !

    Писна ми да слушам съвети от
    "уморени и умни" хора, които винаги заявяват предварителна позиция, с която заявяват, че видиш ли "така е било и така ще бъде".

    Аз чета с интерес всякакви полезни статии и се уча в движение, защото съм от поколението, което не е изучавало компютър в училище.

    Marfi, изпълняваш една много полезна и пренебрегвана от медиите ценност да образоваш и аз ти благодаря за това, както и за честната гражданска позиция.

    Дерзай,Marfi! Света се крепи на честните и добрите хора, а не на злодеи и мошеници.

  4. MARFI Says:

    Благодаря за топлите думи и признателността :)

  5. Blago Says:

    Явно аз съм "уморените и умните" хора. roujkabg щом така го разбираш - ок. Все пак благодаря за "умните". А иначе мнението ти за MARFI споделям и аз. И не става дума да не се говори за нещата, а за това, че реализма надделява над идеализма.

  6. MARFI Says:

    Blago, сърдечно благодаря и към теб, за висото мнение и доверие ;)

    Ами реализмът може да надделява засега, ама ако няма идеалисти няма и борба и става скучно ;)

  7. tech_noir Says:

    Не виждам честно казано какво толкова негодувате. Нормално си е fiski също нямат правя върху тези снимки, и ако мислите че "на запад" такива тарикати няма, грешите.

    Просто имат изградена рутина и работещ пазар.
    Някой решава да прави сериозен бизнес (т.е. най-малкото мисли че ще си избие разходите) > петима такива му присвояват собствеността > на другия ден получават призовки. Собственика като нормален бизнесмен се опитва да изкара печалба от всичко. Защо не от продажбата на къщите, колите и компютрите на крадците (прав ли е да иска обезщетение освен моменталното сваляне - прав е, опитали са се на практика да препродадат негова собственост) ;). После копи-пейстъра се сдобива с един интересен кредитен рейтинг като осъден престъпник, макар да е само глоба и заеби някога да си намери къща, кола или свястна работа. Ха да повтори.

    Някои от банките си изображения имат "скаути" на процент (ако познаят на някой борд или банер картинка и се окаже че не е платена надлежно).