Детски градини, хакери, ламери и др. подобни

Вчерашната излагация и днешния отзвук.

Сутринта по НоваТВ гледах обясненията (опитите за обяснения) по случая.

Всички са се взряли във въпроса дали компютърната система е качествена, дали фирмата, която я е разработила има опит и възможност да реализира подобна система или е спечелила търга по друг начин и др. подобни. Вярно е, че и тези въпроси са важни НО...

Никой не поставя въпроса КОЙ и ЗАЩО решава да организира състезание между родителите "най-бързия печели" по такъв важен за всеки човек въпрос. Никой не търси виновниците точно там, където те са. Кому е нужно това състезание. Нали отнапред е ясно, че децата са над 10000, а местата около 6000-7000. Очевидно няма места за всички и някой чиновник решава да организира това шоу. Плаща 300-400 хиляди лева от нашите пари и гледа този сеир. Защото за него това НЕ Е ВАЖЕН въпрос. Той ако мислеше, че това е важен въпрос да беше построил нови детски градини. Или децата изненадващо са се пръкнали вчера и за един ден са пораснали до възраст за детска градина. Днес, когато сградите никнат като гъби след дъжд, да не може да се построи детска градина. Колко време е необходимо за това? И колко пари? Да, ама от това ПЕЧАЛБА НЯМА, а съответно и комисионна. И затова този въпрос не е важен за общината (Общинаря). Хората обаче са на друго мнение. За тях този въпрос е от ПЪРВОСТЕПЕННА ВАЖНОСТ.

Ето това е: Разминаване в приоритетите на хората и властта. За пореден път...

Ето за това трябва да се говори, а не дали колегите са предвидили хакерски атаки, добра ли е програмата и т.н. Впрочем и тук има трески за дялане, но това е второстепенен въпрос, засега.
Когато решим първостепенния въпрос - къде утре ще настаним детето си , за да може да отидем на работа, тогава ще ме интересува дали професионални хакери или някакви хлапетии са задръстили сайта. Или пък от фирмата толкова си могат.

Самата организация на процеса е БЕЗУМНА.

Като ще има спечелили и загубили да беше организирана лотария. Или още по-добре SMS игра. Колко му е? Открива нашия Общинар един номер за всички мобилни оператори и целокупния български народ започва да изпраща SMS-и с текст номера на детенцето, което да бъде записано на детска градина. Които деца съберат най-много SMS-и печелят "детска градина". А с парите от SMS-ите се построяват нови детски градини за загубилите. Приказка! И общинаря няма да е на сухо, защото може да вземе комисионна от мобилните оператори.

Чичо Дичо

Maтериалът ми е изпратен от
Чичо Дичо в oтговор на молбата ми.

Сърдечено Благодаря, Чичо Дичо!




Posted in Етикети: , |

1 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Да попитам аз, защо като има нужда от още места не се осигурят???
    И да попитам какъв е тоя сървър за 200 - 300 хиляди лева, който не може дори да сортира като хората?