Бръсне ли ни някой за слива?

Днес след като получих и-мейла от Чичо Дичо и прочетох публикациите на Дзвер относно фиаското, което предизвика прехваленият и преобсъждан сайт за записването в детските градини се замислих:

Абе тия нас за к*рове ли ни имат?

Като онзи стар Виц с членовете на ТКЗС-то.

В крайна сметка пак ще се получи, че керванът си върви кучетата си лаят, а понякога крадат от тях, зловещо...

Стандарт краде от блога: "Нож и Виличка", 24 часа крадат от Еленко, още си спомням пресния пример с кражба на 24 часа от е-вестник спомням си как и "Бтв" откраднаха снимка на Доньо Донев от известна блогърка, после крадците се извиняват вяло в някаква забита колонка на нечетимия им вестник или го посмънкват по телевизията, примерите са много и който се сеща може да коментира под темата с линкове към тях.

В общи линии от блогосферата се краде и се черпи вдъхновение, никаква благодарност, никаква признателност, така ще стане и сега помнете ми думите! Анализите на Дзвер за начина по които се справя прославеният сайт за детски градини с логването на потребителите и ценните коментари по темата, къде мислите ще се появят утре?

На първите страници на разни посредствени вестници, и после ще се чудят издателите защо не са им четими боклуците и кое ДВД да ми пробутат с вестника си!

Не само това, ами и за коментар по темата ще бъдат поканени разни "експерти" от измислени ведомства според които за един сървър е необходим цял склад!

И други бисери ще ръсят и ще голословничат, ще казват:

"Ние направихме необходимите проучвания и взехме всички мерки, но дори най-смелите ни предположения не включваха 100 000 потребителя по едно и също време"

Направили са тестове, така е!
Всичките компютърно грамотни хора в държавно издържаната структура които не са били в почивка - 3-ма на брой, са се логнали едновременно в сайта и са записали успешно децата си. И о, чудо почти не забил!

Ако евентуално сайтът сработи, ще стане като с онзи виц, дето директорката се обадила на бащата програмист и му се скарала как може да запише детото си в сайта на училището като:

'Drop_Table: "students"; и съм сигурен, че ако някой вкара такъв запис, базата ще погине и съм сигурен че ще успее да го вкара.

Както и да е не това е въпросът, въпросът е че хората с мнение и с позиция споделящи го онлайн са жертви, жертви на собствената си креативност и нетърпимост на първо място и после жертви на кражба от всякакъв вид, отвсякъде по всякакъв повод, защото те са знаещи и можещи и наготово споделят нещо, с вялата надежда, че то ще помогне на хората или да живеят по-добре или да осъзнаят някоя голяма глупост или тотален абсурд...

Тотален абсурд е да се прави петиция за Рила, или за зала "България" или за Иракли, тотален абсурд е поне 50 000 човека да не са съгласни с провежданата от местните и държавни власти политика и мнението им да се пренебрегва, тотален абсурд у нас е синоним на "напълно нормално".

И какво като напиша този пост и му посветя 30 минути от живота си?

Утре по вестниците пак ще пишат за новите цици на Азис и как Камелия я припознали за проститутка на летище в Америка, всъщност локацията на летището не е важна и на Уран няма да я сбъркат, "ангелогласна проститутка" щях да я нарека ако можеше да пее като ангел, но не може.

Някак ще потулят скандала с градините, ще изтормозят родителите, децата от това поколение, бъдещето на България, ще получат страхотно възпитание, нямам думи, ще се асоциализират, сами, затворени в къщи по цял ден чакащи родителите си, или по-лошо ще станат куфари, чанти направо на майките си и ще се влачат по службите им, ще им станат като сянка, докато не пораснат достатъчно да си играят сами на улицита и да откриват думички като "Копеле", "майна" и "боклук", докато не започнат да се прехласват по чалга дивите и не започнат сами да си пускат Планета ТВ...

И така, керванът си върви, кучетата си лаят, други им крадат кокала, а на тези дето им е писнало си тръгват, с една болка в душата, че оставят родината си в ръцете на некадърници...

Гнус и поквара и чорба от грехове

Posted in Етикети: , , , |

6 коментара:

  1. GaN Says:

    Марфи, всичко точно, ама айде скоро тези кучета дето само лаят докато си върви кервана да започнат и да хапят. Не зависи ли от кучетата да захапят както трябва? :)

  2. Lyubomir Petrov Says:

    Командата е "drop table `students`;"< иначе темата за детските градини излезе някъде вчера :)

  3. Blago Says:

    Не знам дали осъзнаваш, колко си прав и в същото време колко малко хора ще го прочетат. Все още ли мислиш, че има интернет общество? Само погледни в любимият ни svejo.net, кои статии са популярни. И колко от тях са авторски. Но хайде да не хвърлям и аз камъни. Имам доста статии, които не са мое чедо, но задължително описвам източника. Така се прави в белите държави. За съжаление ние май не сме.

  4. Nikona Says:

    Амин! Какво повече да кажеш, преди доста време из нета се въртеше един списък "100 причини да не искам да остана в България", а колко актуален е и сега.

  5. Polly Says:

    ха ха Марф... нямам никаква представа какво става в БГ в момента ама както го описваш е "забавно"

    а и между другото, ЧРД батко...

  6. Bee Says:

    мда... много са примерите- малко главите със собствено мнение и принос за каквото и да било.
    като няма "изтрепваща" или "регулиращта сила", това се получава. сещам се за филма Idiocracy - емблематично...