Честит рожден ден Мартинчо!

Както казва баща ми:

Утре е голям ден за българската демокрация!

Мартинчо има рожден ден.

Преди 22 години, малко преди едно важно събитие, което ще промени завинаги света на бял свят се появява Мартинчо.
След 3 месеца се случва ядрената авария в "Чернобил" и Мартинчо прихваща тежка алергия, детството му минава в опити да се отърве от нея преди да тръгне на училище, инжекциите всяка седмица дават ефект, но пролетта далеч не е любимият сезон на малкият Мартинчо, очите са червени и подути, а носа не спира да тече и така почти двадесет години, с напредването на възрастта симптомите отслабват и днес Мартинчо е един здрав но все още заблуден млад индивид.
Слаб е, яде, но както казват роднините: "не му се лепи", други казват, че е "машинка за л*а".

Не му пука, явно така ще се кара... а да обича да кара коли, стари коли, да слуша как потропва двигателя, как поскърцват пружините, как реве гърнето, старата кола е като жив организъм, своеволна и капризна, Мартинчо може да се е излекувал от алергията си, но се е разболял от автомания, опитва се да се излекува и от нея, трудно е, няма инжекция.

Мартинчо се опитва да учи и да се издържа едновремнно, не е доволен от резултата, приятелите му казват, че той от нищо не е доволен и само мрънка, мрънка за най-малкото, мрънкането се е превърнало в запазанета му марка, в проверка за съществуването му, ако не мрънка е болен или уморен.

Мартинчо се опитва да живее като свободен човек, не се получава, но има напредък, може скоро да придобие илюзията, че е свободен, че е свободен да прави това което му се иска, когато му се иска, но тогава ще ограбва от свободата на другите и не ще постигне нищо повече от пропаганда на свободия, затова по-добре, че не е свободен.

Мартинчо е доста самотен, умее да общува с хората, но до едно повърхностно, служебно ниво, страх го е да дълбае по-навътре, не знае защо, има много познати и малко приятели, може би така е по-добре, не знае, не е пробвал другият вариант, може би е така защото е доста искрен и често говори каквото мисли...

Повече от всичко Мартинчо обича приключенията, а приключения се случват в изобилие на пътуващите хора, и той разбира се обича да пътува до нови непознати места, да пробва нови ястия и напитки, да вижда нови залези и да покорява нови планини.

Мартинчо утре става на 22 и така ще е цяла една година, пожелава си повече свободно време и повече цветни сънища, повече материали за сънища и по-малко за кошмари, повече мечти и повече реализирани планове, повече приятели, но и познати, повече приключения и повече пътувания, повече красиви залези, но и повече свежи изгреви, от всичко по-повече... а вие какво му пожелавате?

Posted in Етикети: |

11 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Марфи, пиленце, защо си сложил етикет "служебни" на темата??? това е най-неслужебното нещо!!! за сега нищо няма да ти пожелая, защото още е 5ти... след два часа обаче, очаквай включване :Р

  2. Анонимен Says:

    Kazvam se Johnie,Johnie Walker i iskam da ti pojelaq samo edno: "Keep Walking", za6toto 6tastieto e put, a ne spirka!
    Budi jiv i zdrav i vse taka originalen v mislite i deistviata si
    P.S. Roden si za ne6to golqmo,taka 4e derzai!
    P.S.S. I da ne se oturve6 ot fenki

  3. Stan Says:

    Марфи, Честит Рожден Ден. Пожелавам ти всичкото здраве на света и много приятели, с които да им се радваш. Иначе с активността, която проявяваш и неуморния дух да се бориш, който показваш - ще стигнеш на далеч.

    Бъди все така всеотдаен и вярващ в правотата. Това винаги се отплаща.

    п.с. И аз ти пожелавам да не се отървеш от фенки ;)

  4. Анонимен Says:

    По-малко приятели и повече познати, Хммм, това е интересно, както казваше дознателят ми в районното, това звучи лицемерно, в живота си човек има един, най-много двама приятели, единя е жена му, а другия човека от казармата, който ми спаси живота. Но да не се отклоняваме, радвай се на живота докато си млад, всеки един рожден ден е щастие, но след много дългия щастия, идва една мноооого дълга умора. А ти Познати приятелю, се радвай сега и не мисли за утре, още си млад за мислиш толкова много. Бъди жив и здрав и всичко най-хубаво, през годината в която ще си на 22 крехки години.

  5. GaN Says:

    Марфи, Честито, батка!

    Много здраве, щастие, късмет, любов, пари, коли, жени, имане, басейни, вили и т.н. :) а то останалото само ще си дойде!

    Надявам се все така да си Гражданин за подражание на повечето българи!

    Всичко най-хубаво!

  6. Blago Says:

    Хайде ЧРД и от мен.
    Токущо преведох на твоята банкова сметка 365 дни с късмет,здраве и щастие.Използвай ги с любов и оптимистично настроение. И така до следващия превод :)

  7. Анонимен Says:

    Марфи, честито момче!

    Както се казва, нека твоите желания бъдат мои пожелания, може да е изтъркано и клише, но не познавайки те лично - нямам какво по-добро да пожелая.

    Искам да знаеш, че това което правиш с блога си е важно за мен и предполагам останалите хора, които го четат. Искам да знаеш също, че ако и да не съм съгласен с всяко от мненията и становищата ти по някои въпроси, според мен си достоен за уважение индивид, каквито в последно време се срещат рядко. В тоя ред на мисли, ще ти пожелая и да не се променяш, защото си един от малкото хора, на които знам, че ще се зарадвам да стисна ръката ако някой ден пътищата ни се пресекат.

    Здраве и щастие!

  8. Анонимен Says:

    Здраве и щастие ти желая момче!

    Продължавай в същия дух - един от рядката порода хора изглеждаш, които са достойни за уважение, а това според мен е много.

    Късмет ти желая във всяко начинание!

    Поздрави!

    -- Григор

  9. Анонимен Says:

    Честит рожден ден Мартине!
    Желая ти много здраве, за да имаш сили да отстояваш позицията си!
    Късмет и много любов!

  10. Анонимен Says:

    Σου ευχομαι
    Χρονια πολα για τα γενέθλια σου
    Να εχεις παντα υγεια
    Να εισαι παντα ευτιχισμενος
    Αυτοι που είναι διπλα σου να σε αγαπουν παντα
    και όλα να πανε καλα
    Καλη επιτυχεια στις εξετασεις
    Να ζησεις το ονειρο του!
    или
    Честит Рожден Ден още веднъж!!!

  11. Анонимен Says:

    Xronia polla! Na xiliaseis kai na sai panta evtixismenos, gelastos kai kolofardos!!!!
    Eis ygeian!