За велоалеите...

< Единственото, което ти остава по така създадената "велоалея" е да слезеш от колелото и да го забуташ... Неведнъж съм писал в КакНеСе за гаврата със софийските велосипедисти:

За колоездачите и Европата

За колоездачите ле Майно льо

Разбира се, не съм единственият човек според който тази откровена мърлящина е недопустима, ето какво казва Петър Събев по въпроса: Велосипедните алеи в София... с внимание към детайла!

Вестник Труд дори публикува снимки и мнение на Велян Стайков: Велоалея за мен и за теб, който също обръща внимание на велоалеите в София и тези в Пловдив: Велоалея, бул. България, Пловдив, прилагам снимка от вестника:

Ладислав Цветков от РЕТВ в един тъжен репортаж с малко весела нотка:


Начинът по кото се "маркират" местата за въпросните "псевдовелоалеи" шокира с безобразието си обществеността, блогъри, вестници, телевизия...

Колоездачите се мъчат, трамваят си върви...

Но нека не бъдем черногледи, все пак тази велоалея дори минава под сенчесто скеле, за да не слънчасват колоездачите, ле майно льо:
После не се грижили за велосипедистите и били скъпи велоалеите - скъпи ама не те вали и не те пече нали?!


7 коментара:

  1. fen Says:

    Тука ми остана малко жълта боя след ремонта у нас, ще взема да драсна и аз една велоалея от тези, модерните сега:)

  2. MARFI Says:

    Запази я като пуснат АМ Люлин, да драснем в аварийната лента една велоалейка :)

  3. СкручЪ Says:

    http://www.ruseonline.info/smf/infrastructure-projects/eoea-atkta/msg18919/#msg18919

  4. fen Says:

    ОКИ, даже ще взема още боя, че да я направим двупосочна:)

  5. Събина Says:

    През краткия си опит, когато живеех, в чужбина, Италиа, се движех само с колело. :( Уви тука е самоубийство. Точно до нас има алея - тази по Борис. В момента я оправят, но пак не води до никъде. Ще стигна до Руски и после?!?

  6. Анонимен Says:

    Мда. Оправиха я алеята по "Борис". Асфалта е гладък. За сега. Разделиха я на две и за моя изненада повечето пешеходци си се движат в тяхната лента. Ама други те псуват като им дрънкаш със звънеца да се дръпнат. Стига до Руски паметник и до там. Освен това в другата посока стига едва до Горнобански път. На горе си е същата гадост. Интересно до кога ще истрае. А иначе се вдигна много шум около откриването. Нова алея, разбираш ли. Че тя си е там от времето на дядо ми. Само че пак от времето на дядо ми не я бяха ремонтирали.

  7. MARFI Says:

    Участъкът след горнобански никога не е бил тачен :(

    Не само че не е пипана от времето на дядо ти досега, но и нанесоха тотална щета, когато изкореняваха тополите, да не говорим че се пресича от множество релси на 2 места и там е необходим летеж :)