Жега в центъра на София

< Рейсове на КНСБ по цялото протежение на бул. "Македония".

В дъното виждате централата на другия синдикат - "КТ Подкрепа" - Константин Тренчев не подкрепи действията на КНСБ, той ще организира протест по-късно...

Автобуси имаше и по бул. "Христо Ботев", наистина много хора се бяха събрали на пл. "Независимост" в триъгълника на властта, но бяха далеч по-малко от очакваните 10 000.

В Гърция, подобни протести се организират съвместно - от всички синдикати, независимо от различията по между им, а и се пускат реклами по радио и телевизия дори, седмици преди събитието, за да се съберат действително МНОГО хора. Правя аналог с Гърция, защото и един от ораторите бе синдикалист от Гърция, който носеше братски поздрав от съседите ни.

< Един от лозунгите на протестиращите:

"Гаранции за конституционното право на Стачка!"

Болезнено адекватен лозунг, след като от БСП искат да забранят на подданиците си възможността да протестират пред сгради на властта.

Протестът бе много добре организиран.
Почти всички протестиращи носеха лилави елечета с надпис "КНСБ", озвучаването бе достатъчно силно, за да бъдат чути исканията на протестиращите от чиновниците и министрите в близките сгради, стига някой да искаше да слуша.

Искрено се надявам тези хора да не са се разкарвали напразно:На метри от протестиращите западните туристи, дошли на почивка в България се радваха на сянката от полицейския "Чавдар" и снимаха гвардейците на президента:
< Тировете на бул. "Ал. Батенберг". От съюза на превозвачите за пореден път издигат искания за справедлива политика в транспорта. Репортаж и на ретв за протеста:



Posted in Етикети: , , |

0 коментара: