Аз ще гласувам - гласувай и ти!

На 27 май в ефира на РЕТВ Иван Бедров осъществи телефонна връзка с Калоян Цветков - буден българин с много над средното ниво на интелигентност и гражданско самосъзнание от средните показатели за страната ни.

Калоян е инициаторът на сайта Az-glasuvam.com - целящ както се подразбира, да се мотивират хората в мрежата, а и не само и да гласуват на предстоящите избори за европарламент и НС.

Моля видео:


Калоян събра послания на блогъри и ги качи в сайта, като по този начин предава посланията ни към тези, които все още не са достатъчно мотивирани да се разходят до урните и са готови да оставят бабите им и туристите от "голямата екскурзия" да продължават да определят съдбата ни.

Във видеото освен моето изключително дълго послание:

"Гласувайте - защото никой не го очаква от вас! Aко всички гласуваме определени етнически партии нямаше да припарят до парламента, а други разчитащи единствено на компактния си фанатичен електорат ще са опозиция, а не управляваща коалиция!

Гласувайте, объркайте сметките на тези, които използват един порочен модел вече 20 години и се стремят да Ви оставят далеч от урните. Гласувайте, преобърнете статистиката и обърнете хода на историята! Гласувайте, топката е във вашите ръце!"

Виждате и посланията на:
Весела Ангелова - Marfa, Мартин Попов, Антон Мицев, Андрей Русев, Александър Кръстев, Силвина Фурнаджиева, Мартин Ангелов, Христиан Даскалов, Събина Панайотова, Стефан Краев, Бранимир Бонев, Боян Юруков, Мариянка Станева

Няма да ги цитирам и тук, защото ще стане твърде дълго, вижте техните послания, както и на останалите блогъри в сайта.

Ако искате да се включите изпратете и вашето послание!

Или сложете банер на сайта си:



И най-важното - гласувайте!


Posted in Етикети: , , , , |

4 коментара:

  1. Калоян Says:

    Благодаря за добрите думи, за подкрепата на проекта, и за участието в него!

  2. Bunny Says:

    Твоето послание много ми хареса - защото никой не очаква! :)
    Аз съм много приятно изненадана, колко различни и креативни, без да са клиширани са посланията като цяло.

  3. Anton Says:

    В началото бях доста скептично настроен към идеята, но в последствие се убедих, че ще е полезна такава кампания. Когато едно нещо е направено така, то наистина върши работа поради много фактори. Ако не друго, то поне едно общество с добро име застава зад нея и това наистина изгражда някакъв положителен образ на гласуването. Звучи малко шашаво, но замислете се - последните години доста се тиражира версията, че едва ли не само глупаците тичат до урните, хубаво е, че вече започна да се променя тази нагласа и подобна кампания е просто една от стъпките.

  4. fen Says:

    Както винаги Калоян е за пример. Още миналата седмица видях проекта, но така й не ми остана време да напиша нещо. Днес се надявам да го направя.