За голямата екскурзия

Бил съм на 3 годинки, били сме на морето - на плажа, мама и тате пристеснително ме гледали и ме питали:

- Марти, какво ти е бе чедо, кажи нещо, какво си се умислил...

- Мамо, къде отиват тези хора с толкова много багаж - съм попитал. (с още ярък спомен от снощните новини по телевизорчето Юностъ)

- На екскурзия маминото - отговори мама...

На Голяма Екскурзия!


Оттогава минаха 20 години, 20 години в които Ахмед Доган е неотменно в парламента, неуморно води "битка" за правата и свободите на "екскурзиантите"...

Всъщност управлява машината си за пари - арогантно и безочливо и подкрепящ огъня на омразата и реваншизма жив - смазочното масло в тази машина.

Вижте първото видео от "Голямата екскурзия и голямата манипулацията на Доган" - пускам го не защото съм турчин, не защото работя с Бейсим < не го наричам "турчин", а приятел, а защото искам да Ви напомня, че няма общност или човек на тази Земя, която да не може да живее заедно с друга такава независимо от верските или етнически различия, единствената общност, която грижейки се за "благуването на режима", която всява етнически и верски дразги - това е политическата клика!

Казвам го от позицията на наследник на украински евреи, чиито баща учи български като първи чужд език в тогавашните отделения - дотогава говори единствено лош румънски - "влашки диалект".

Но стига приказки - чуйте Сабри Искендер - един от лидерите на интелегентната и позволената от закона съпротива срещу "възродителния процес":



Виж цялото видео в архива

Сабри Искендер го казва много ясно:

"Едно просто нещо искахме от Доган - да изтрие насилствено наложените български имена на хората, за да може като отиват за кръщелно, за свиделство за съдимост в общината, да не се налага да си спомнят кошмара"

Е 20 години в парламента, не бяха достатъчни на Доган да направи това елементарно нещо и никога няма да го направи, както и никога не ще направи нещо, което действително зашитава права или свободи на когото и да е, освен свойте собствени...


Posted in Етикети: , , |

3 коментара:

  1. Bunny Says:

    И друго каза - на Белене където да компеш излизаха кокали!

    Много умен мъж.

  2. MARFI Says:

    Радвам се, че и ти си го гледала и че ме подсети да сложа линк към цялото видео!

    Да и това каза!

  3. fen Says:

    За 20 години, Доган направи едно нещо за тези хора-Новините на турски по БНТ.