Спете спокойно деца!

Миналата седмица се разминахме на косъм с нелепа касапница, в която вероятно щяха да загинат много невинни служители на МВР и "структурите" по вина на откровената мърлящина проявена от началниците им.

Накратко, специализираният отряд за борба с тероризма към МВР провежда учение, без да уведоми местното РПУ, а полицаите от РПУ-то хукват да се борят с вероятно въоръжени до зъби бандити - техни колеги.

Слава богу, немърливостта и от страна на служителите на РПУ-то и бавната им реакция предовратяват нелепата касапница.

Доста комична и същевременно трагична ситуация, показваща тотална липса на комуникация между отделните звена в МВР, което Миков бе твърде зает да реформира, защото трябваше да прокарва пет пъти скандални поправки в ЗЕС

Моля видео:


Председателят на комисията по вътрешен ред и сигурност към 40-то НС (вече в отпуска) -
г-н Минчо Спасов цитира доста стряскащи данни- оказва се че малка България разполага с четири антитерористични звена:

  • Специализиран Отряд за Борба с Тероризма на пряко подчинение на министъра на МВР - Михайл Миков
  • Антитерористичен Сектор към главна агенция БОП (Борба с организираната престъпност)
  • Антитерористичен отряд към жандармерията
  • Антитерористичен отряд към ДАНС (Държавна Агенция Национална Сигурност)
Спете спокойно деца! Както се пееше в една песен.
Същата песен продължава и с комунизма си отива, но в нашия случай комунизма и раздутия щат на МВР не си отиват...

За пореден път, на 19 Януари в ефира на РЕТВ, г-н Спасов призова за радикално съкращения в раздутия щат на МВР и инвестиция в качеството на полицаите, а не в тяхното количество.
Напълно нормално, след подобни стряскащи данни: Всеки пети полицай не може да пробяга 800 м - зачитам:

"Хиляди редови полицаи не могат да преодолеят 800 метра за 4 минути или да направят 40 лицеви опори, каквито са нормативите. Оказва се, че именно охранителните униформени полицаи, които всеки ден трябва да ловят бандитите на улицата, са най-зле подготвени. Най-мързеливи са полицаите в София и големите градове."

Малко данни от МВР, които до скоро пазеха в тайна броя на служителите си, слава богу бяха принудени да кажат за колко негодни кадри плаща българския данъкоплатец.

63 000 заети в системата на МВР, средно европейската норма казва че трябва да бъдат с 30% по-малко - една трета - близо 20 000 по-малко полицаи! По-малко, но по-качествени.

Ако се намали бройката обаче, ще се развали розовия доклад на Станишев, в който той твърди, че бил отворил 300 000 нови работни места и е дал вяра, надежда и любов в светлото бъдеще на майка България на двойно повече хора...

Вижте цялото видео от Булевард България на 19 Януари с участието и на Марин Маринов и Християн Коцелов, които свидетелстват за смъртта на Методи Маринов в четвърто РПУ, или изгледайте само орязаната част с участието на г-н Спасов и комантара му за забавената реформа в МВР и раздутия щат на институцията:




4 коментара:

  1. Polly Says:

    Антитерористичен Сектор към главна агенция БОБ (Борба с организираната престъпност) - Защо БОБ? Не е ли БОП?

  2. MARFI Says:

    Моя грешка :)

  3. Анонимен Says:

    Проблема е, че всяко бивше ченге се влива в "сенчестия" бизнес. Не че част от тях и с униформите си не изпълняват разни частни поръчки, но ако ги уволнят ще стане съвсем зле. Така че има гледна точка, от която е по-добре да ги хрантутим докато се пенсионират и да внимаваме от тук нататък какви и колко ще се назначават.

  4. Фугас Says:

    Що ли не се замислим? Щом сме толкова зле да ни помомоге не ЕС,а примерно Никарагуа, -Станишев с униформите си става за рокер и нарко дилър, и в гей бар може да танцува.
    Останалото го виждаме - това е обикновено МЕНТЕ /каквото и да Ви говори това/