Кому беше нужно?

До края на седмицата това видео ще обиколи като въшка българските блогове, ще го видите заобиколено с почти еднакви гневни коментари и нападки като изречени от папагали:



Дали обаче ще оставите яростта настрани и ще се запитате:

а) защо Доган говори открито за неща, които всички знаем?
б) защо говори на български при положение, че сме го чували и виждали много пъти да говори на турски на подобни речи?
в) защо качеството на видеото е толкова добро - няма трептене, няма шум!
г) как е изтекло видеото?

Може да си отговирите на много от тези въпроси като прочетете анонса към видеото, качено не къде да е, а в профила на ГЕРБ в Youtube

"Ако не искате да подкрепите ГЕРБ за друго, то гласувайте с №3 в бюлетините, за да спрем това! ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ!"

Хитро нали?
Гласувайте против Доган! Не гласувайте за конкретна програма, за конкретен план, гласувайте ПРОТИВ Доган, а като го изгоним какво?

На всичкото отгоре ГЕРБ се кани да прави и пресконференция по повода, за да ни каже какво? Че Доган управлява държавата ли? Ма ние това си го знаем!

От цялата ситуация с това видео ми се повръща, прилича на "случайно" изтеклите порноклипчета на чалга певиците ни, които ги изстрелват до небесата.

По цял ден слушаме:

"Не подценявайте РЗС, ние още не сме мобилизирали електората си!" - не само от РЗС, от всяка една партия.

Горното видео показва нагледно как се мобилизира електорат - главно на Атака, РЗС и други борчески псевдопатриотични дружинки.

А ето и как се мобилизира електорат на ДПС - с протест пред външно, но НЕ срещу малкия брой избирателни секции в чужбина като цяло, а срещу завишения брой в Турция! Както и с изказвания на Янев:

"Ще направим живи вериги на границата и няма да пуснем рейсовете!".

Изказванията и действията на Янев не са по-малко скандални и не са в по-малко нарушение на конституцията.

Най-хубавото, е че поне на повърхността това става безплатно, инвестира се единствено в подклаждането на фалшива заплаха в редиците на заблуденото население (най-често от смесени райони). Преди Атака процентите на ДПС бяха паднали до 10%, след появата на Атака и глупостите и заплахите на Болен процентите се вдигнаха до "нормалните" 14.

Искам и да Ви припомня, че човек, който именно Янев направи "известен" е мажоритарен кандидат на ДПС за Благоевград - това е кметът на село Гърмен, което се намира на няколко километра от Сатовча - това е Ахмед Башев. Този въпрос бе уместно повдигнат и от Иван Бедров към Яне Янев в Булевард България вчера, Яне не успя да отговори адекватно.

Най-лошото, което може да се случи след това видео е вълна насочена срещу т. нар. български турци. Те, хорицата нямат никакви търкания с нас, както съм казвал вече, ще се породят търкания и излишно напрежение и неприязън към обикновени, прости хорица ако всеки почне да папагалства "Да спрем турците", "Да изгоним турците", "Да неутрализираме турския вот!" - не създавайте насила втори възродителен процес, моля Ви!

Вижте отзвука и мненията на Румен Овчаров, Татяна Дончева, Мартин Димитров и Иван Костов за изказването на Доган.


Posted in Етикети: , |

6 коментара:

  1. Ваня Панайотова Says:

    Що си мислиш, че не сме наясно с това? Тези думи са насочени преди всичко към онези българи, които виждат у Доган трамплин за собственото си издигане или забогатяване. Той своя електорат няма какво да го облъчва - там само козируват и изпълняват. Но, това в никакъв случай не значи, че трябва да се мълчи, докато това българско десарско недоразумение се разпищолва публично! :)

  2. Anton Says:

    Добре де - кой знае как са навързани нещата назад и кой има изгода от това видео. Спорно е и до колко изгодата не е взаимна. Само дето не можем да се правим, че не сме го видели това и да не искаме да му бъде потърсена отговорност. То, че ГЕРБ си правят политическата реклама, е повече от ясно, но това не прави случая по-малко скандален.

  3. Анонимен Says:

    Затова гласувайте за Атака. Няма друга партия която може да направи нещо за България. Не се самозаблуждавайте. Разиграва ни се поредния цирк. В България има само две партии- Атака и всички останали.

  4. MARFI Says:

    Анонимен Благодаря ти! Ти остави коментара и отрази мнението, което осмисля целия пост :)

    Видяхте ли сега кому са полезни изказванията на Доган - на "Атака".

    Ами гласувайте за Болен, халлал да Ви е!

  5. Анонимен Says:

    evala na avtora.tova e 4ovek koyto misli, a drugite koito pluqt mogat samo da pro4etat statiqta i da se zamislqt

  6. Анонимен Says:

    прав си.

    много.

    само една поправка към подозрението, че говори на български, защото май е неква конспиративна игричка - ами говори на български, а не на турски, защото селото е помашко, а те завалиите турски не знаят, на български си говорят, нали са българо-мохамедани

    а за тъпунгерите от бАтака, БНС на Расате, РЗС+ВМРО и прочие боклуци това е като манна небесна - от такива новини си осмислят нищожното битие на "патриоти" и т.н. измет

    та тези последните и техните кукловоди от ДС са най-голямата опасност пред България.

    Уви.