Гъзарски Антирадар

За ваша и за безопасността на другите приемете написаното по-долу, като коментар и наблюдение, не като пример за подражание.

Днес за пореден път се възползвах от уменията ми за манипулация на принизената и материално зависима душа на българските мутри и чрез гъзарският ми антирадар отървах книжката.

С около 110 километра по "Тодор Александров", куките спряха гъзарският Мерцедес пред мен, а аз отървах кожичката пак.

С тази не съвсем социално-отговорна статия ще се опитам да разясня как всяка една кола на пътя се превръща във ваш антирадар, безплатен.
Идеята е проста, ако и двамата карате с превишена скорост, но Вие се "криете" зад другата кола/бус, човекът пред Вас ще изгори, а Вие ще си подминете катаджиите.

Катаджиите винаги са се ядосвали, че им е назначена само по една палка и не могат да спират поне 2 коли едновременно, е късмет :)

Въпросът е как да се стимулира човекът отпред да кара със скорост, която Ви удовлетворява и в същото време да продължи да Ви служи като безплатен антирадар.

Трябва да умело да прецените ситуацията, изберете по-нова или лъскава кола, ако няма налични почти всеки "оптично-тунингован" автомобил върши работа. Към оптично тунингованите изстребители се числят различни марки и цветове возила, отличаващи се с лепенки на Remus, Sparco, Momo, както поотделно така и накуп, в допълнение може да имат затъмнени стъкла, кристални стопове и тн.

Та след като набележите кола, която да играе ролята на антирадар, трябва да стимулирате шофьора да се покаже като истински мъж. Ако в набелязаната от Вас МПС се вози и същество от женски пол с руса коса, като негов спътник, то задачата Ви се улеснява многократно.

За да стимулирате водачът на въпросното МПС да кара максимално бързо пред Вас може да изпозлвате зрителни и акустични приоми, както такива от смесен тип.

Към зрителните приоми спадат превключването на дълги светлини, както и жестове със свободната Ви ръка, показващи недоумение, защо една толкова бърза кола се тътри така, отявлени тюхкания и вайкания и съпътсващите ги гримаси също са от полза.

Акустичните средства освен звука от клаксона са и ревът на двигателя, когато колата е на сфетофар и изключена от скорост, или когато на нулева се приближавате опасно близо до задната броня на бъдещия си антирадар и в същото време подавате газ.

Зрително-акустичен стимул се създава, чрез непринуден разговор с шофьора на антирадара Ви на някой светофар. Разговор относно предимствата и недостъците на колата и максималната му скорост, стила музика които слуша и тн, както и подкани от сорта на:

- "Аре бе дупе, аре се бегаме".

- "Тая кошница, може ли да отлепи бе."

Думи като: "дупе, гъзарче, майна" както и обръщение на "бе", са част от задължителния социолект за постигането на целта Ви.

След успешното прилагане на горните приоми ще се радвате на едно комфортно пътуване в сянката (радарна и светлинна) на колата пред Вас, като в същото време няма да бъте спряни от органите на реда.

Трябва да се подредите, приблизително така:



Снимка: Madvanio



Posted in Етикети: , , , , , |

23 коментара:

  1. Анонимен Says:

    А като си толкова отворен замислял ли си се, че ако почнеш да ми свириш отзаде може да дам леко газ после рязко спирачките и да доидат ония от които се криеш с еднаквите дрехи за да ти напишат акта за неспазване на дистанция, или пак има и друг вариант като засвириш така да те пуснат леко и после да те изгарбят както се казва така че си помисли за "гараската" ти идея с провокацията.

  2. MARFI Says:

    Анонимен, идеята на статия е леко с друг оттенък.

    Пък и не съм засягъл въпросът с настоятелно дразнещо натискане на клаксона, а съвсем лекото му докосване по-скоро, което е склонно да припали кръвта и да вдигне оборотите на доста български шофьори.

    Аз таз идя я практикувам безотказно от деня, в които се сдобих с книжка и работи.

  3. Анонимен Says:

    Идеята на статията ти е много глупава. Eдно е ,че не знаеш този пред тебе колко бързо пали и на какво е способен и друго ,че се застрашава живота на хората. Пази Боже от такива шофьори.
    Ето защо има толкова много ПТП-та в БГ ... , некадърни шофьори неспазващи ЗДП , със невероятно глупави хрумвания ...забравих да спомена изключително безотговорни.

    Браво на автора падна ми в очите отма.

    >>>NED

  4. MARFI Says:

    Нед, бих казал само в своя защита, че се старах акцента да падне върху това, колко е лабилна и стереотипна психиката на шофьорите чиито тип съм описал в горните редове, а не дотолкова на изпълнения под скривалището на друго возило пред мен.

    Пък и не съм споменавал залепяне или неспазване на дистанция до такава степен, че да се създаде ситуация за ПТП, въпреки че да, признавам съдейки по ударените задни врати на маршрутките, доста от тях са си изпатили по този начин, по-скоро от внезапно спиране и малка дистанция на колата отзад.

    Надявам, се да мога да се реванширам в мирогледа ти, по някакъв начин.

  5. BukTop Says:

    Браво! Напишете статия как да дрифтваме по кръстовищата и минаваме покрай камерите без да ни засекат скороста! Точно заради това поведение всеки ден в новините броят колко загинали и ранени има по пътищата. Най-полезно според мен е да дадете съвет как да скрием един два промила от дрегера, така че да можем спокойно да се "радвате на едно комфортно пътуване".

  6. MARFI Says:

    Викторе, това че пиша за това, не значи, че приканвам някой да го прави.

    Има разлика между това, което може да си позволиш и това, което трябва да си позволиш.

    Гореописаното нещо е едно от нещата, което можеш, но не е препоръчително да си позволяваш.

    За трегера и промолите няма да отварям тема, поне не засега.

  7. BukTop Says:

    Извинявайте, че така се запалвам, но в момента пак гледам за безумията по пътищатата и незнам как да изразя емоцията си. Ако статията беше написа усмивайки поведението на шофьорите бих бил с добра нагласа към написаното. Може и отенъка да е леко друг, но аз неразбрах как си го показал това. "Аз таз идя я практикувам безотказно от деня, в които се сдобих с книжка и работи."
    Сложи поне един етикет от рода на "Неправете това удома си!"

  8. MARFI Says:

    Викторе, не съм се засегнал, нормално е да се палиш и аз когато съм бил отпред, когато мене са ме ползвали като антирадар и аз съм се палил, че катаджията спира само по един и ухидно се усмихва с думите: "Е сега ти изгоря".

    И докато всички в системата работят против това, тя да работи за щалост ще я има и черната статистика по новините.

    Сега ще поставя етикет в началото на статията. Благодаря за коментара, мнението и напътствието.

  9. Charger Says:

    ..Извода от публикацията е.."Купете си БМВ!" :);)
    ..И без това ще ви спират за щяло и за нещяло(повече за нещяло)
    пп Ванка, поздрави!;)

  10. MARFI Says:

    Изводът по-скоро би бил, за да Ви спират по-малко не си зимайте точно БМВ, а за да Ви спират още по-малко, не нерушавайте ЗДП.

  11. Анонимен Says:

    брат`чед,остави ги,"те не знаят да четат" :))),ако все още не списваш в някой всекидневник колонката "Мигът на Едикойси"(и от сорта),моя съвет е да почваш,явно таланта си се хаби така:)))
    Момчета,абе в училище таки ли не ви набиха в бързопалещитетикви,че да четеш е едно,но да разбираш четеното съвсеееем друго нещо,къде го видяхте човека да подтиква към шосейни харакирита,че то основната идея си крещи от редовете,ама нали някой трябва все пак и да разбира за къв х-й иде реч и да чете между същите (мамкаим) редове??!!!?!!:))))))))

  12. Анонимен Says:

    Този "антирадар" го коментирай с приятели, а не го публикувай в интернет. Няма нужда от поощтряване на безотговорното и опасно шофиране. Утре някой пубер ще вземе колата на тати и ще бръмчи като ненормален спокоен че знае как да се измъкне от катаджиите. И между дрогото този метод не е ефикасен, ако са решили ще те спрат и дори да немогат да те глобят за превишена скорост, зашото са засекли предния ако са решили да ти пишат акт за нещо все ще намерят за какво да се заядат.

  13. MARFI Says:

    брат`чед, благодаря ти искрено. Радвам се, че не само ме прочете, но и разбра.

    Не списвам колонки засега, ма то таланта не се губи, ако го има де, само се шлайфа, виж материал се губи, но пък както видяхме е спорно до колко би бил разбран.

    Брат'чед, благодарности за коментара и за труда дето си си дал да го напишеш и да прочетеш внимателно статията ;)

  14. Анонимен Says:

    Що за глупости! Винаги съм си мечтал някой да ми подсвирква и да ми прави жестове със свободната си ръка на светофара, опитвайки да ме палзва за антирадар след това :D Хахахааа
    Подобни глупости не бях чел до сега! Приятел, ако си спазваш ЗДП няма да имаш нужда от антирадар, а така като гледам...110 по "Тодор Александров"...за твоя безопасност приеми написаното от мен не кото коментар, а като критика!

  15. Анонимен Says:

    ама не само не чете ами сте и рядко ниско-ЕнтелЕгентни. Смисъла на написаното е съвсем друг, ама вие като сте се запънали че ви подтиква (гузен негонен бяга). Щом толкова лесно у вас могат да се асоцийрат действия по добре да ви се забрани телевизията (аре хранете ме сега)

    П.С Мърфи ако не пишеш никъде наистина си хабиш таланта :)

  16. Анонимен Says:

    Доста фактологически грешки... най-важната от която е, че полицая не е задължен да те спре с палка. Може и с ръка да махне, стига да има униформа.

  17. MARFI Says:

    или да ми намиигне от храстите и да ми кимне с глава... съжалявам не съм завършил високоентелегентната школа в Симеоново...

  18. Йончев Says:

    XAXAXAXAXA marfi евала брат паднах от стола докато те четях :) Зарежи ги тия оперираните от хумор, на такива вечно трябва да им се обяснява всяко нещо продължително и по много пъти.

  19. MARFI Says:

    Благодаря за подкрепата и разбирането Бориле, оставих ти първия коментар само :)

  20. Netcruiser Says:

    Такааааа! Анонимните да го д...т!
    Това което казва Марфи (къде на майтап, къде на истина) Просто си е факт! Ползвал съм какви ли не радар-детектори, но истината е само една - няма ли друг автомобил пред вас просто горите!
    Радар детектора за да ви предупреди трябва да получи сигнал от радара (най-често ТР-4), а получи ли го значи и просяците са ви видяли и... "К'во да те прайм..."
    Мога дълго да ви говоря за режимите на работа на ТР-4, но няма да го направя. Просто имайте предвид че и ТЕ се изхитриха и не го държат постоянно включен а "стрелят" и то само по тези който видимо се движат с превишена скорост!
    Относно "войната по пътищата" - аз не виждам да има такава. Всеки ден изминавам по 50км градско в София и нямам впечатления някой да воюва с мен или пък аз да воювам с някой! Проблемът не е в това че аз се движа по Цариградско с 140-150кмч. Проблемът идва от това че хора които не познават автомобилите си и нямат достатъчно опит зад волана, натискат газта "до ламарината" За водачите с алкохол да не говорим - те са за разстрел!

  21. MARFI Says:

    NEtcruiser, благодаря за покдрепата :)

    Винаги съм казвал, че е важно човек не само да гледа, но и да вижда.

    Да те слуша маздата и още много безаварийни километри да имаш и по-редки срещи с просяците с палките хранилки.

  22. Анонимен Says:

    Много правилна посока на действие.
    Подобна техника на шофиране ползвам от години, не ползвам устройство и не съм глобяван за превишена скорост досега. Наричам я "бушон" (предпазител). За разлика от примера в статията аз препоръчвам да изчакате да се появи бушона. Има ги достатъчно. Миналата година един ме "вози" до Стара Загора със 180 ...явно МНОГО е бързал да се прибере. Компенсира много добре задръстването след това. Така че само се огледайте и намерете това, което в България го има в изобилие. Необходимост е и всеки, който е пътувал София-Варна например се е изнервял от това да пътува със честа смяна 90/100 и около 50 само защото "магистралата" преминава през 100-на селца и паланки ...на всяка керемидка - знак за ограничение! Добре че няма поне дупки. Липсата на маркировка я преживяваме някак.
    Посещавайте активно www.trapster.com, доста хора от България вече отбелязват опасните места :)
    Поздрави и безопасни и безаварийни
    пътувания ви пожелавам!

  23. Анонимен Says:

    Карам доста прилично БМВ.Карам винаги бавничко и спокойно. Ползвал съм често антирадари от този тип без да има нужда да ги предизвиквам. Обикновенно карам извънградско със 100-110. Като ме изпревари някой се лепвам зад него и карам по-живичко където пътя е хубав.БГ шофьора няма нужда от селски номера, той в повечето пъти си е раздразнен. От това че колата му е хубава и трябва да фърчи. Или от това че е скапана но трябва да докаже на всички че фърчи. Статията си е перфектна,не се дразнете като гъзарски антирадари :-) А вярно е и това че като видят БМВ полицаите се хвърлят "като свиня на дробен леб".Обикновенно ме спират просто така. Проверяват ми документи, аптечки, презервативи и какво ли не.Най-забавно ми е накрая като им кажа че съм колега.Разочарованието което изразяват лицата им си струва чакането. Карайте за удоволствие, радвайте се на колите, русите и не русите дами и на живота че е кратък.Няма нужда да се избиваме на пътя. Който иска нещо да покаже, има състезания.