Добрата среща

Има една аптека в завода, в завод Електроника, в която има плакат на известната ни гребкиня Румяна Нейкова, на плаката има и автограф. Много пъти съм го заглеждал, но днес останах поразен, като видях и самата Румяна Нейкова до него.

Оказа се приятелка с аптекарката. Много се възрадвах, че имам честта да се запозная лично с едно от величията в спорта ни. Не се запознах само с лъчезарната и земна Румяна, но и със сладкото и детенце, което беше с нея.

Да, тази достойна българка има две прекрасни деца, като в същото време се поддържа в топ форма и си е спечелила и квота за олимпийските игри в Пекин.

Румяна не носи тежък грим, няма силикон и не си е удължавала косата, напротив, както виждате от снимката е доста късо подстригана. Но тя има лъчезарна и искрена усмивка, дори без силикон в устните, има и международна слава, благодарение на качествата си, а не на скандалите в които се забърква.

На път за Фантастико, след срещата ми с Румяна Нейкова и след като бях очарован от непринудения и приятелски начин, по които се държа с мен, един напълно непознат, но възторжен младеж, които искрено се радваше, че може да стисне ръката на една наистина достойна българка, която ни е прославила по редица престижни състезания си мислех:

Нима спортистите ни, които тренират в мизерни условия и въпреки това постигат страхотни успехи, нима хората на изкуството ни, които публикуват и рисуват за жълти стотинки не заслужават повече внимание и нима не са по-достоен пример за подражение от... сещате се онези какички, дето веднъж си помпат гърдите, после си ги режат, щото вече не било модно.

Мислех си нима не може да се пише малко повече за Йордан Йовчев, поне отколкото за Митьо Крика или за Евгения Раданова примерно, вместо за Галена, Глория, Преслава... нима единственото нещо, което заслужава внимание са скъпи тоалети, новите гърди на тази и онази и новата перхидролена кукла снимала се гола за някое мъжко списание...




Posted in Етикети: , |

0 коментара: