Тренинг по ползваемост с награди

На 22 април в хотел Радисън хората от Лукрат ще съберат на едно място редица експерти в областта на ползваемостта, ще споделят ценен опит и ще помогнат на всички участници в тренинга "Съдържание за уеб на живо" (запиши се, има места) да създават добре оформени и атрактивни текстове както за хората, така и за търсещите машини.

Освен съучредителят на Лукрат - Димитър Симов (Джими), лектори ще са графичният дизайнер Борил Караиванов от Би Ес Ейч (BSH), Владимир Петков (Каладан) от Economedia и Огнян Младенов (oggin).

Досега съм присъствал на два много добре организирани семинара от Лукрат (Семинарът по ползваемост и семинара посветен на световния ден на ползваемостта) и в двата случая останах много доволен и научих много нови неща. Това ще ми е първият тренинг от Лукрат и много се радвам, че няма да следва суховатия модел на строгия семинар, в който лекторите говорят, а публиката слуша (скучае и кима с глава).

От Лукрат са го замислили така, че докато лекторите говорят, участниците в семинара ще могат да приложат и дискутират това което чуват, както и да се включат в конкурса за най-добре оптимизиран текст (атрактивнен, лек за четене, оптимизиран за търсачки (SEO) и графично оформен – всичко, за което ще се дискутира на тренинга.) Най-добрите ще получат награди от спонсорите на събитието. Поощрителни награди ще има и за най-усърдните и активни участници в тренинга. Надявам се този модел да става все по често срещан, защото единствено чрез прилагането на теорията в практиката може да се научи нещо качествено, а когато се добавят конкуренция и награди става още по-интересно :)

Все още можете да се запишете за участие и да научите много нови неща. Цената на това познание е 168 лв. (включва две кафе паузи и обяд). Чест прави на Лукрат че с част от приходите от тренинга ще подкрепят каузата на Зелени Балкани Да свием гнездо.

0 коментара: