Световно по Шорт Трек в София, ден първи

Днес при минимален зрителски интерес започна световното първенство по бързо пързаляне с кънки на къса писта (шорт-трек) в София.

Пристигнах навреме за полуфиналните серии при жените на 1500 и за жалост Евгения Раданова се движеше шеста (от седем състезателки), като няколко обиколки преди края масово падане започнало от състезателката пред нея събори общо четири бегачки, включително и Жени и тя не продължи на финала.

На финала и при мъжете и при жените доминириха представителите на Корея като окупираха първите три места.

Задачата на мъжете като че ли бе по-лесна в отсъствието на звездата от щатите и абсолютен рекордьор по брой спечелени медали - Аполо Антон Оно. Канадските братя Хамелин също не достигнаха до финала - единият падна, а другият бе дисквалифициран. Подобна съдба имаха и братята Пандови - Кирил бе дисквалифициран, а Асен завърши четвърти в своята серия и не намери място в полуфиналите, с това и отпадането на Мария Георгиева в сериите - индивидуалното българското участие днес приключи - утре предстоят стартовете на 1000 метра, а в неделя на 500 - коронната дисциплина на Евгения Раданова.

Женската ни щафета в състав Евгения Раданова, Марина Георгиева - Николова, Рая Захариева и Кристина Вутева не успя да се класира за финала и завърши на последно място в серията и турнира с време от 4:24. Може да се каже, че кръгът се затвоири - преди 11 години, пак в зимния дворец и пак на световно първенство женската ни щафета в състав: Евгения Раданова, Даниела Влаева, Кристина Вутева и Мария Георгиева донесе и първи медал за българския шорт-трек - бронз.

Резултати може да видите на сайта на федерацията по кънки (качват се почти в реално време) галерия има в Associated Press, а видеорепортаж на сайта на БНТ.

Но най-добре ако сте София се разходете до зимния дворец, няма вход, а и са изчистили седалките, противно на очакванията в залата е топло (аз бях само по тениска).

Евгения Раданова падна днес, но и предстоят бягания на 1000 и 500 метра - все пак това са последните и карания на родна земя, нека я изпратим подобаващо! Донесе ни много радост с олимпийските си медали и участията си и на лятна и на зимна олимпиада и мисля, че заслужава подкрепата ни в последните дни от кариерата си!



Научи повече за шорт-трека и следи всичко от световното в София от групата ми Short Track Speed Skating.

Благодарности на Венци - Фен за видеото.

Posted in Етикети: |

0 коментара: