Rammstein Beogradska Arena

Вчера Rammstein взривиха препълнената Белградска Арена и сбъднаха мечтите на хиляди фенове от България, Сърбия, Черна Гора, Румъния, Гърция...

Огромната белградската арена се превърна във вавилонска кула, в която балканските народи си говорехме на различни езици по трибуните и игрището, а от тонколоните Тил Линдеман ни разтърсваше с арийския си тембър.

При многото размествания в масовите погота аз и компанията (двама колеги от favit - ово е тимбилдинг) успяхме да си проправим път почти до fan pit-a. Въпреки че отстояхме на около 15 метра от сцената, когато по нея се сипеше огън и жупел топлината се усещаше по лицата ни. (Добре че белградската арена беше подобаващо климатизирана).

Покрай мен имаше много високи българи, черногорци, сърби, разни енергични и вечно бутащи се типове, та не виждах много от случващото се на сцената, но пък битката за позициоиране и оцеляване в по нажежените припеви беше веднъж :)

Намерих няколко прилични клипчета от концерта на Rammstein в Загреб - ще ви помогнат да добиете представа за уникалната атмосфера и ефектите по време и на концерта в Сърбия:



Още се съвземам от приключението и пътуването, но определено си заслужаваше - Rammstein forever!

Белград е прекрасен град с широки улици, тротоари и... пешеходни алеи - заслужава си отделен пътепис за това как бе превзет от българските фенове на Rammstein - по мартениците се познавахме! :)


Вижте галерия със снимки от концерта в Дневник: Фотогалерия: Концерт на Рамщайн в Белград или прочетете подробния репортаж на Георги Грънчаров, заслужава си:

Много ми е тъжно че в България нямаме подходяща зала за концерт от подобен мащаб, Зимният Дворец е като едностаен апартамент сравнен с огромните арени в Белград и Загреб.
Поне си имаме Молове...

Posted in Етикети: , , |

6 коментара:

  1. Парфюми Says:

    Страхотни са! Жалко, че не можах да дойда да ги гледам.. :( дано някога имат концерт в Плевен..

  2. MARFI Says:

    Не искам да разбивам мечтите ти, но... НЕ, никога Rammstein няма да имат концерт в Плевен - trust me.

    Евентуално когато в Плевен заработи международно летище, но не я виждам и тази работа... мъка :(

  3. Unknown Says:

    Концертът беше уникален! За съжаление в България май няма да се повтори в същия формат, а ще е само няколко парчета, но без специалната сцена, ефекти и осветление...

  4. MARFI Says:

    Да и затова ще си ходим по чужбина да ги гледаме.

  5. Георги Грънчаров Says:

    Здравей,
    радвам се, че ти е харесала статията! Същата, само че с малко подробности относно нашата група, съм качил и в блога си, можеш да погледнеш :)

    Виж и видеото, прикачено в статията в Дневник :)

  6. Васил Стойчев Says:

    Сцената си беше същата, изпълниха много парчета и общо взето беше почти като в Београд, но почти. :) Найстина си заслужаваше.