Нов ректор на СУ

Трима декана се кандидатират за ректор в Софийския университет "Св.Климент Охридски".

Най-високият академичен пост в Алма матер ще си оспорват проф. Иван Илчев - декан на Историческия факултет, проф. Иван Петков - декан на Химическия факултет и проф. Петър Славейков - декан на Геолого-географския факултет.

Прави впечатление, че за пореден път няма кандидат от сферата на филологическите дицсиплини.

Кандидатите ще представят своите управленски платформи съответно на 24, 25 и 26 октомври от 17.00 часа в Аулата на университета.

Бъдещият ректор ще бъде избран от Общо събрание на университета, което ще се състои на 14 ноември.

През това време тече и поредния скандал с университетски имоти, като главно действащо лице в аферата е сегашният ректор Проф. бин. Боян Биолчев, обвиняван от мнозина, че се опитва да си осигури по-добра пенсия чрез сключването на сделка на черно с апетитен имот на университета на четвърти километър.

Чест прави на сегашният ректор, че не допусна стачка в най-старото висше учебно заведение в страната, която евентуално щеше да е искрата, която щеше да предизвика и останалите висши заведения да подкрепят протеста на учителите.

Друго хубаво нещо, което поне аз видях от сегашната управа е че най-накрая се осъществи строг контрол над МПС-тата, които влизат в двора на учебната институция.

Posted in Етикети: , |

0 коментара: