Зимата дойде


Първият сняг вече пада над столицата.

Дали пък няма да се сбъднат прогнозите на синоптиците и действително да ни очаква тежка зима до настъпването на новата година.

Надявам се все пак тази година да има поне няколко снежни месеца, за да се спаси туристическия сезон и хората да успеят да се порадват на снега.

Аз лично не си спомням сняг да е падал толкова рано, майка си спомня най-рано през ноември.

Но с падането на сняг толкова рано, се очертават и много проблеми пред столичани, не само пред шофоьрите, които в по-голямата си част не са екипирани със зимни гуми.

Искрено се надявам да няма много млади пилоти изпитатели на скъпи и не чак толкова скъпи возила по пътищата, защото хлъзгавата настилка винаги действа като магнит за автопируети, които не винаги биват овладявани.

Топлофикация, реагира преди заснежаването и още от 18 запуска мощностите и някои столичани, вече се радват на лукса на централното отопление, или по нашенски - парно.

Топлофикация дава шанс на потребителите си, да отложат включването си към отоплителния план, това става чрез поставена на входа на кооперацията, бележка подписана от домоуправителя, информираща служителите на дружеството, че тази сграда не желае да се ползва от услугите му.

Posted in Етикети: , |

0 коментара: