С изрУди не искам да дружа

Абстрахирайте се от надписа гвардия, подкрепям мотото и генералната идея:

Бъди Активен!
Бори се за България!

Снимка - Симона Рей

Posted in Етикети: |

9 коментара:

 1. Ruslan Trad Says:

  Кажи ми от името на кой и ще се боря :) защото всички присвояват борбата за себе си..а това не ме КЕФИ.

 2. Мартин Линков @marfuzii Says:

  От свое!

 3. Ruslan Trad Says:

  Ако е от мое, ще кажат, че арабите искали България :) мисля, че политизацията на протест винаги е налице.

 4. Мартин Линков @marfuzii Says:

  Не може да има протест срещу правителството и да кажеш, че не е политически :)

 5. Зелен Бетон Says:

  Борбата не е срещу еди-кой си политик и дори не срещу политиците ни като цяло; тя е за непрекъснат контрол над това, което вършат. Тоест, за това да стане книжната ни демокрация работеща. И "Бори се за България" е съвсем точно казано.

  Въпреки че, да си призная, не обичам думата "борба". Звучи ми много а ла Че Гевара и революционния подем на масите. Но за случая май няма по-подходяща.

  Това, което трябва да става тук (и май започва да става), е нон-стоп психологически натиск върху политическата прослойка и властовия апарат - като се оползотворяват на максимум демократичните права и свободи на отделния индивид. Не вой, псувни и павета, а тормоз. В рамките на закона, открит, обмислен, интелигентен, трезво планиран и системен. Така, че ситуацията да стане нетърпима за всички, които си мислят, че може спокойно да практикуват подмолен тоталитаризъм под маската на демокрация. И или да влизат в пътя, или да се махат от там.

  И в хода на този процес да стане ясно на всички, че тук не става дума за тупаник между агитки, а за начин на функциониране на обществото.

 6. Ruslan Trad Says:

  Накрая пак ще го ядем ние. Защото властта поробва.

 7. Анонимен Says:

  Къде е царчето, дето ни "оправи" за 800 дни... отзад?

 8. Анонимен Says:

  "Не и с тези политици"???
  А с кои? То други няма! Как да се боря? Като отида на протест? Бях! Е,и? Това което искаме от "тези политици", зависи от тях, а на тях не им пука и няма да го направят! Да ги свалим, да ги изхвърлим от пърламента? Ще дойдат другите, които сега викат с нас, а са от един дол дренки!Едните се налапат, идват другите, после пак първите! Кръговрат!

  Не ме разбирайте погрешно, аз съм против това да си седим мирно и кротко, като "скотове", просто искам някой да ми покаже пътя, защото не го виждам. Бъдещето е в ръцете на младите, но дали "старите" ще им позволят?

 9. Мартин Линков @marfuzii Says:

  Няма да молим за разрешение, сами ще си вземем това което ни се полага.