Не на следенето в Интернет!

Тържествено обещавам, че никога повече няма да слушам Дарик радио.

Днешната пародия на дебат в eфира на Дарик за свободата и подслушването в Интернет и скандалната наредба 40 беше опорочена от водещата - Нина Александрова, която даваше през 75% думата на депутатa привърженик на подслушването и следенето ни в Интернет (и не само) - г-н Костадинов.

Господинът започна изложението си с тъп аналог за 11 септември и изявление, че след тази дата свободата ни каквато сме я познавали, била изчезнала, така че нямало какво да жалим за подслушването ни.

Богомил Шопов успя да вземе думата едва два пъти и то за малко и бе грубо прекъснат.

Самият дебат бе прекъсван от супер тъпи вече безплатни хитове от младостта на баба ми и убийствено дълги джингли и преходи от около минута.

Освен това депутатът Костадинов или беше болен или нарочно микрофонът му бе тикнат под носа и непрестанно в ефир се чуваше досадното му кашляне и пресипнало дишане.

Като цяло тази наредба е пълен фарс, не може заради една думичка - "сериозно" или според българското законодателство - "тежко" престъпление да се впряга вниманието на цялото ни общество, да се губи толкова време и енергия.

Ако се напише в скапания превод на евродирективата (която може и да оспорим, като Ирланидия например), че ще се събира информация само за предотвратяване на "тежки" престъпления и ще имаме сделка...

Аз съм отвратен от комисиите в парламента и от депутатите, които пренебрегват решенията на Върховния съд и отново внасят за разглеждане един законопроект, който е убийствено порочен, нарочно списан неясно и противоречи на редица членове от конституцията ни, на редица евродирективи и заплашва човешки права и свободи.

Ако депутатите одобрят един такъв закон, изцяло в полза засилването на полицейщината в родината, само ще допринесат за бетонирането на корупцията като начин на управление на милата ни родина, защото без ясно основание ще могат да събират данни за източниците примерно на разследващите журналисти и да ги прибират на топло, където по мистериозен начин да умират...

Аз не искам такъв калпав закон и не искам да бъда следен!


4 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Аз също обещавам пред българският народ и пред своята съвест - да не слушам вече Дарик радио, както и да не гледам боядисаните в червено канали по телевизията. /Дори по коледа илзъчваха , как от червеното небе падат розови снежинки .../

  2. Ruslan Trad Says:

    Аман вече. Омръзна ми от ДС.Каквото кажат в УСА,това е. В цял свят едно и също.

  3. Анонимен Says:

    Напълно покрепям предните коментари.аз съм направо щастливец щото не ги слушам изобщо.Толкова е замърсен радиоефира от подобни станцийки обслужващи частни интереси и промиващи мозъците на хората в стил ала Гьобелсовата пропагандна машина,че на обикновенния човек му писва и просто им врътва копчето.Положението и с с печатните издания от бг е същото.Проблемът е,че и интернет пространството започна все повече да се "замърсява" по същия начин с отровна пропаганда и глупости от разни сайтове и уж "независими" блогове.В момента обаче тази машина за разлика от времето на Гьобелс е впрегната да запази по всякакъв начин и медийни средства статуквото на " бг властимащите" в момента - политическа и икономическа т.е. българската жълто-червено турска олигархия покрепена и захранвана от все още съществуващите престъпни силови групировки.

  4. Анонимен Says:

    Не е хубаво това, което се случва, а най-лошото е, че медиите отдавна са купени и продадени. А проблемът е сложен за разбиране за мнозина. На всичко отгоре, политиците ни са толкова нахални, че няма повече накъде. Чудя се, дали не действат на принципа "да видим докъде можем да стигнем и докъде народът ще търпи". Интересен експеримент...