Der Rote Baron

Πоследната рицарска война - първата световна - последният рицар - Барон Манфрид фон Рихтхофен, доблестен войн, погребан с всички военни почести от враговете си...

Вчера разбрах за немския филм The Red Baron от сивостен, разбира се веднага го изгледах.

Филмът започва с отдаването на почит от барона и другарите му на загинал английски пилот, двуплощниците прелитат над гроба на войника и Манфрид запраща венец над ковчега.

Първата световна война изправя един срещу друг роднини и съученици от елитни училища, няма и друга война в наше време, в която страните да си дадат почивка за Коледа, още се усеща рицарския дух.

Червеният Барон лети заедно с братята си и ги учи, че те не убиват пилоти, а свалят самолети, стреля се в двигателите, опашките или крилата, не в пилота, е не винаги се получава.

"Червеният Барон" е дело на немската Niama Films, режисьор е Николай Мюлершон.

Във филма ще видите и защо Манфрид получава прозвището "червения барон" - боядисва си самолета червен, за да го виждат враговете отдалеч и да треперят при появата му.

Останалите му колеги от ескадрилата също използват специални украски за самолетите си и така се стига до заглавия от типа:

"Летящият цирк на червения барон разпердушини англичаните"

Ето един зашеметяващ трейлър:



Лентата проследява и кратката любовна история на барона с една много красива медицинска сестра. Манфрид фон Рихтхофен - асът на асовете, умира на 25 години, след 80 въздушни победи в първата световна война.

Posted in Етикети: , |

0 коментара: