The Curious Case of Benjamin Button

Днес Гаспиман ми отвори очите за може би най-страхотния хАмерикански филм, който някога съм гледал - "The Curious Case of Benjamin Button"

Филмът има 5 номинации за "Златен Глобус" включително и за най-добър филм.

Участват Брад Пит и Кейт Бланшет.

Накратко филмът проследява съдбата на Бенджамин Бътън - дете родено със странна "болест" на съдбовен ден - в деня когато свършва първата "велика" война.

Да кажем че се ражда старец, а с течение на времето започва да младее и умира като бебе.

Майка му умира по време на раждането, а баща му го захвърля на прага на един старчески дом, това като че ли е най-подходящото място за "израстването" на току-що родения 80 годишен Бенджамин.

С течение на времето Бенджамин става от инвалидния стол, започва да му расте коса, маха очилата, започва да младее.

Да се подмпладяваш докато другите покрай теб стареят си има и доста отрицателни страни, рано или късно погребваш всички хора който си обичал, а като се сдобиеш с дете, започваш и ти да ставаш дете, вместо да остаряваш с него.

Филмът проследява любовната история на Бенджамин и Дейзи - момиче, което той среща в дома за стари хора, където живее баба и. Тогава той е на около 70, тя на около 10.

Бенджамин и Дейзи имат много мъже и жени в живота си, докато най-накрая не се събират след близо 30 години време, в който много неща са се променили - обиколили са света преживяли са втората велика война и тн.

Филмът е почти три часа, защото засяга много аспекти от живота на Бенджамин, срещите му с истинския му баща, пътуванията му, военнната му служба, наследството което получава...

Въпреки притесненията си Бенджамин придобива от Дейзи здрава и красива дъщеричка, той си тръгва преди тя да може да го запомни и започва да младее сам по света.

Филмът завършва с Бенджамин станал отново бебе склопявайки очи в прегръдката на престарялата Дейзи...

Това е може би най-красивата любовна история разказвана някога...

Филмът има и невероятен саундтрак!




Posted in Етикети: , , , |

7 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Шефе, дай линк откъде да се дръпне филмът със субтитри! Другото е бошлаф! Ти ли не си стоплил, че блогът не е книга, не е антология, не е даже и алманах! Аз затова спрях временно да пиша за кино, защото линковете, които давам, се оказаха непълноценни.

  2. MARFI Says:

    Все още нямам линк, само от чужди торенти, на мен ми беше предоставен от приятел.

  3. Анонимен Says:

    Муци, учи ханглийски :-)

  4. Георги Says:

    Има го и в двата големи БГ торент сайта, че даже и субтитри си има. По принцип бих го гледал на кино като излезе в БГ, ама като гледам какво си написал за филма и какви коментари има в торентите едва ли ще дочакам чак до тогава.

  5. Анонимен Says:

    съвсем скоро разбрах, че излиза и книгата, която е забележителна, вижте и нея

  6. Анонимен Says:

    Хора, недейте така безпросветно американската литература е доста разнородна и мнооого филмирана, ми не не може да си създаваме такива грешни впечатления, ми гледайте филми, гледайте вече покойните Брандо, Нюман...

  7. Анонимен Says:

    филмът е много хубав и много тежък и с тъжен край , но пък си заслужава човек да го гледа!