Спрете им парите

Замислисх се, щом европейският парламент и евросъюзът смятат, че Българските политици са негодни да управляват европейските пари, какво ги прави годни за управление на нашите си пари - тези дето постъпват от данъци и такси ?

Според мен не са годни и за тази задача и ние трябва да спрем да им ги плащаме, защото срещу данъците, които плащам очаквам нещо в замяна, ако не получавам нищо, разстрогвам негласния договор, който имам с правителството да им плащам данъци и всички сме доволни, аз не получавам нужното от държавата, но пък и тя не ми бърка в джоба.

Миналата година столична община не е могла да оползотвори 800 хиляди лева, а в същото време столицата тъне в дупки и кал.

От една страна това е добре, защото тези пари не са потънали в касата на ДИТЦ и ВОЛФ или с други думи не са отишли за джобни на Вълка.

Един мачо псува наред властта, е много ясно, че няма да му отпуснат пари!

Станишев маха заплашително на ЕС и им се кара, че били строги. Не са строги, ние сме меки, че не ти искаме отчет за всяка една стотинка!

Докога ? Докога ще търпим.

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

П. Р. Славейков


Posted in Етикети: , , , |

7 коментара:

  1. Анонимен Says:

    По прав не може да си. Отвсякъде са негодни да управляват нашите пари.

  2. Анонимен Says:

    Бе тя зимата на нашето недоволство ще дойде. Но Те толкова са се ояли, толкова обръчи са ги обгърнали, че и най-големият студ да стегне, муха ги ухапала

  3. Анонимен Says:

    И кой според теб трябва да управлява парите ни?
    Смятам, че положението на България няма да се подобри много, ако гражданите спрат да си плащат данаците. Ти как мислиш?

  4. MARFI Says:

    Анонимен ти имаш ли идея каква част от данъците ти се оползотворяват и каква част потъват, аз искам прозрачност за моите пари.

  5. Анонимен Says:

    Има договор между държавата и гражданите и той хич не е негласен. Това са законите, бюджетът, разпоредбите... И не че държавата не си спазва договора, ами просто няма държава. А ние си седим и псуваме, че крадци се представят за държавници. Като плащаме данъци /без което не може и е необходимо/ поне да вземем да си ги плащаме на ЕС, защото единствено оттам ни защитават интересите, както и на техните граждани.

  6. sovar Says:

    Някой задава ли си въпроса къде са процентите в пари, които България е задължена да внесе,за да получи сумите от еврофондовете.Не е ли това елегантен начин да се подпомогне Евросъюза от "бедната" България, изпълнявайки по този начин функцията,заради която беше приета там.

  7. sovar Says:

    Някой задава ли си въпроса къде са процентите в пари, които България е задължена да внесе,за да получи сумите от еврофондовете.Не е ли това елегантен начин да се подпомогне Евросъюза от "бедната" България, изпълнявайки по този начин функцията,заради която беше приета там.