След блогърската конференция

< Конференцията започва - снимка: Венци - Фен

Конференцията мина добре - залата се напълни, получиха се интересни дискусии, браво на Жоро и Първан за организацията!

РеТв отрази светкавично събитието - виж видеорепортаж

Имаше и присъствие от страна на действащи политици, като г-н Минчо Спасов от парламентарната група на НДСВ който говори за твърдата позиция на НДСВ срещу безконтролното следене в Интернет и спомена тревожния факт, че г-н Миков *вътрешният ни министър вече е търсил съдействие от формация "РЗС" за евентуално продължение на борбата за следене и в следващия парламент... Тревожно! Борете се! ... а и не гласувайте за "РЗС"!

Така... за какво си говорихме...

Мария спомена интересни данни за младите хора в България, за поведението им по време на избори и в Интернет, за тяхната аполитичност и тн. Останах изненадан от едва 7-те процента цитирани от нея като брой хора посещаващи новинарски сайтове. Още по-поразен бях от резултатите на проучване, според което хората влизали в сайта на АрИди за да играят на флаш игричките качени там... смях и турбофолк!

Говорихме си за Обама, за фурора който направи неговата кампания, за даренията които събра от граждани, които му позволиха да разгърне най-скъпата предизборна кампания в историята на САЩ.

Нах-важното е, че залата бе пълна:

Под банера с лицето на Конрад Аденауер виждате г-н д-р Андреас фон Белов, ръководител на фондацията за България, който откри конференцията - в ляво Илия Марков и Комитата които казаха интересни неща, надявам се скоро да ги опишат в блоговете си. В дясно четящият човек е Християн Даскалов - чете книгата на Антела Меркел - Толерантността е душата на Европа, която организаторите ни подариха, към края на залата в дясно - Мария Ненова, Христо Христов и Валери Маринов от ФЖМК в СУ:

На тази снимка:

Филип обсъжда нещо с Димитър Аврамов от Fcolor, до тях секретаря на омбудсмана - Борислав Цеков слуша коментара на Минчо Спасов
Жоро и Митко засегнаха и темите за авторството и за стойността на съдържанието в Интернет, неговият път и употреба по различните канали.

Първан изяви позиция, че ще трябва да си намерим думички, с които да означаваме различните видове блогване и блогове. Защото си има блогове дневници, има си блогове за поезия както и такива за политика.

Моето лично мнение е, че нямаме нужда от такова разграничение нито от защита на съдържанието или платен достъп до него, нито от названия като блогър и блог, нека приемам че всичко написано от мен носи марката marfi, както тук така и в КакНеСе, а блогът е просто една платформа - един посредник чрез които съдържанието създавано от мен стига до определен кръг хора, но аз създавам съдържание и в моя youtube канал и на много други места, моето съдържание смея да твърдя се отличава и дори да се препубликува или "рециклира" то пак се разпознава и си личи, че аз съм първоизточника.

С това и завършвам - пишете за каквото сметнете за добре и за каквото изпитвате нужда, не се ограничавайте и не се плашете, че някой ще ви цитира, копира или перифразира, неизбежно е - приемете че просто ви прави замаскирана реклама :)


0 коментара: