РЕкламация!

РЕкламация 2009

Същност:

„РЕкламация” е част от Фестивала „Дни на свободното слово”, който се организира за пета поредна година. Тук център е рекламата – като начин на изразяване, като роля в обществото, като креативност и дизайн, като източник на социални проблеми, а тази година – като начин и пример за решението им. Изданията на „РЕкламация” до момента са представяли различни по идея и цел изложби, семинари, дебати и конкурси. Тази година темата е „социалната реклама”.

Конкурсът:

„РЕкламация” тази година включва конкурс за плакат, представляващ конкретна социална реклама. Посланието може да бъде от области като опазване на природата, насърчаване на гражданската активност, здравеопазване, защита на човешките права, антикорупция, ограничаване на свръхконсумацията и всяка друга, в която рекламната манипулация има пряк или косвен позитивен ефект върху обществото.

Плакатът може да е изпълнен по всевъзможни начини – рисунка, колаж, фотография, брутарт и всичко, което допада на артистичната ви душа. Важно е идеята да е добра, въздействаща и авторска.

Изпращайте работите си на reklamacia@gmail.com във фотошопски файл, годен за качествено принтиране. Плакатите ще бъдат отпечатани в размер А3. При нужда от по-специфичен печат ще се разберем допълнително.

Краен срок за изпращане на файловете е 5 юни 2009.

Изложбата:

Изложбата ще бъде открита на 10 юни 2009 от 18.00 часа във фоайето на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на СУ „Св. Климент Охридски”. Сградата се намира се на ул. ,,Московска’’ 49 (зад ботаническата градина). В зависимост от качеството и идеите, някои от плакатите ще бъдат отпечатани в медиите, а при възможност ще станат основа за цялостни рекламни кампании. Всяко използване на плакатите ще става само с разрешението на техните автори, защитата на авторските ви права е напълно гарантирана!

Наградите:
  • PHOTOSYNTHESIS (www.photosynthesis.bg) предоставят следните награди: Пълен снимачен ден в професионално фотостудио с професионални фотографи и пълен набор от техника; Диктофон – Olimpus; Фото книги (15х20 см размер, 36 стр).
  • Факултетният студентски съвет при ФЖМК на СУ и Фондация ОРАНЖЕВА ЛУНА предоставят книги за фотография и дизайн, технически наградки.
  • METAFIZIQ RECORDINGS предоставят двойна плоча от първия реализиран на винил български drum&bass лейбъл.

Семинарът:

На 23 май 2009г. от 11.00 часа в зала 13 на ФЖМК (ул. Московска 49) ще се проведе семинар на теми: същност на социалната реклама, примери от света; социалната реклама и опазването на природата. Семинарът е открит и на него може да присъства всеки, който проявява интерес.


3 коментара:

  1. Бисер Says:

    Тази година може би ще участвам. Само да намеря малко време. Благодаря за изчерпателното инфо !

  2. Марто Says:

    Тази е мойта.

    http://rra.blog.bg/zabavlenie/2009/06/14/socialna-reklama.348726

  3. MARFI Says:

    Готин е. Кара те да се замислиш, по доста наболял въпрос.