Блог Игра: Любим политически блогър

Тъй като предизборно блогърите започнаха да получават малко повече внимание отколкото са свикнали, реших да върна топката отново в "политическия мач" и да поддържам огъня жив поне до изборите.

Идеята:

Номинация за любим политически блог и публикация.

Правилата:

В играта могат да участва всеки с блог, личен сайт, форум. След като бъде подсетен от някой или по собствена инициатива, номинира по своя преценка любим политически блог и постинг от него и след това се аргументира, по желание въвлича и други хора в играта.

1. Основни дефиниции:

Политически блог е блог принадлежащ на ДЕЙСТВАЩ политик - народен представител, министър, шеф на парламентарна комисия и тн.

В този ред на мисли блогът на Мария Ненова все още не е блог на политик с право на участие в играта. Блогът на Димитър Аврамов съвсем.

2. Недействителност:

Поради ограниченият брой на политически блогове на действащи политици, не можете да номинирате вече номинирани блогове, може да се измъкнете по следния начин:

Любимият ми политически блог е блогът на Мартин Димитров, но тъй като вече е номиниран от колега, ще ви запозная със следващия в класацията ми... и така докато не споделите различен блог.

Същото се отнася и за публикациите.

3. Абсолютна недействителност:

Играта приключва тогава, когато се изредят всичките, ограничен брой блогове на действащи политици. Излъчва се и победител - Блог на народа - давайки правото на собственика му да даде едно неудобно интервю, съставено от въпроси от всеки един от номиниралите го :)

Ето и моята номинация:

Номинирам Минчо Спасов със следния му пост от Събота 11 Април: РЗС и Янев минават в НДСВ, зачитам откъси:

"Наскоро народният представител Яни Янев ми сподели новия си политически проект – движение РЗС (Ред Зелени Салати). Идеята му е породена от вакуума в „зеления сектор” на политическия живот.

Черпейки от опит от съименника си Яне Янев, г-н Янев също е решил да формира управителния орган на партията от бивши служители на ДС като залог за информираност и „финансираност”. Тъй като поради странна идея на Симеон Сакскобургготски такива хора в парламентарната група на НДСВ няма, Янев се обърна към мен като председател на Комисията по вътрешна сигурност , за да свържа и него с бивши служители на ДС.

Юристът Янев от „Ред Зелени Салати” ще си взаимодейства с агронома Янев от „Ред Законност Справедливост” на бартерен принцип – юридическа срещу агрономическа помощ.

РЗС ще стане аграрно крило на НДСВ. Поради центристката насоченост на партията готовност да се присъединят са проявили и от дясно и от ляво- любителите на салати (вегетарианеца Костов) и гроздова (ракиджията Петков)."

Защо номинирам Минчо Спасов?

Минчо Спасов е може би БлогърЪТ с главно Б след политиците, длъжността му е такава, че той е един от най-големите защитници на блоговете и блогърите - "Председател на комисията по обществен ред и законност" на няколко пъти връща скандалните промени в ЗЕС въпреки напъните на БСП.

Освен това уважи блогърската ни конференция, и се държи като 101% блогър - пише рано, пример е тази публикация след срещата ни от 7:30 сутринта: "Блогването в интернет и политиката" < където можете да намерите и интересна блогърска анкета. Защо го чета?
Харесва ми стила му и начинът, по които пише, излизането му от формата и ограниченията на парламентарната трибуна, добрия "политическо коректен тон" и времевите ограничения на репликата - дупликата, а понякога и партийния курс.

Въпросите ми:
Кога изтича вашият мандат в комисията за вътрешен ред и сигурност и какви са вашите планове в политическата сфера след това? Ще продължите ли да се борите против промените в ЗЕС и дори и след евентуалното Ви "сдаване" на поста?

На кого прехвърлям топката? Първо на самият Минчо Спасов, на Манол Трендафилов и на Ганчо


Posted in Етикети: , , , |

5 коментара:

  1. Konstantin Says:

    favit осигурява наградата. Сет аксесоари за мобилния блогър.

  2. Bunny Says:

    Еее, тъкмо викам, аз в тая игра не мога да участвам, защото не чета блогове на политици, и Коста обяви награда! Сега ще трябва да седна да ги изчета утре... :)

  3. Unknown Says:

    Предлагам да вземеш дефинициите за "политически блог" от презентацията на Александър Кръстев Има ли обратна връзка между политика и избирателя?, за да е съвсем ясно за какво иде реч.

    А и не знам доколко си прав, като казваш, че не съм действащ политик:) Да, определено не съм взела и една стотинка заплата за тази си дейност, но съм де факто и де юре председател на МСДС в Перник и след 2 седмици ще съм официално в кампания за кандидат-депутат за Перник. Твоя воля обаче: ти определяш правилата. Молбата ми е поне да ги направиш по-ясни:)

    И след като не мога да номинирам Мартин Димитров, защото някой друг го е номинирал (кой и къде?), моят избор е за Радан Кънев. Сигурно и той не взима заплата като председател на районната организация на ДСБ "Средец" в София, но има активна политическа дейност и е един от двамата ми любими политически блогъри.

    :)

  4. MARFI Says:

    @M,

    Идеята ми е да участват единствено блогове на политици, народни представители, министри, шефове на комисии, общински съветници, кметове...

    Случаят с теб и с Радан Кънев е интересен, но ако участвате и Вие ще се отвори вратичка и за Комитата и списъкът ще стане много дълъг.

    Аз по скоро целя да проверя колко хора, избрани или поставени на постове, различни от тези на вътрешните партиини структури се занимават или си имат екип занимаващ се с блоговете им.

  5. Bunny Says:

    Ама те не са много, там е проблема... :(