Дом за мен 2

Наскоро писах за мечтата ми да си взема чисто нов кемпер и да си живея в него, докато събера нужните средства обаче ще трябва да се задоволя с нещо по-скромно, спрях се на идеята за малка, компактна дървена къщичка на платформа лансирана от америнската компания: Тumbleweed Ηouses.

Компанията предлага изключително скъпи за размерите си малки къщички, повечето са изградени върху платформа и са на колела, като си имат стопове и мигачи:
Харесва ми, че "първият" им етаж е сравнително висок, вярно нямат много удобства, но колко му трябва на съвременният човек? Един лаптоп и малко wireless ...

Единствено леглото е леко неудобно, но при положение, че вече втора седмица спя главно по палатки, мисля че ще свикна:

Хубавато е, че може да се намърдам на завет, като храста от песента на "Подуене блус бенд":
Къщата бих я сглобил с бащата за около месец, мисля да я направя с двойни стени и да ги запълня с хубава изолация, ще трябва да се лакира често, но пък дървото придава несравним уют.


2 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Приятелю,
    Това е заветната мечта на много млади хора малко над 20-те, които не са съвсем семейни. Дори бе и моя дедно време. Нещо повече, тояно като теб, исках да си я направя сам. Дървената къща създава уют, а подвижната дървена къща е нещо страхотно. Обаче предполагам, че подобно на мен и ти живееж в БГ, където този избор е малък, а престъпността - висока. В такива къщи се влиза през стената. Предлагам ти ако за теб е по-важно да си мобилен - да се информираш за цените на караваните. Ако търсиш уюта на сглобяема или дървена къща - намери си земя /наи-добре твоя или на родители/ където да я разположиш и се ориентирай към готов продукт за да си нямаш проблеми и с без това калпавите ни закони - предлагат се финландски и руски, а дори и БГ сглобяеми къщи - последните не вярвам да са най-евтиния вариант. Имаи предвид, че ако изградиш/ поръчаш фундамент за такава - цената става като за монолитна сграда. Ако все пак си достатъчно настоятелен - Стиса ти палци! Между другото последната снимка - къщата е една от най-малките в свта и се намираше в някой канадски град - забравих къде точно беше, но там не е България, нали?

  2. MARFI Says:

    Аз мисля да я застраховам и да и пусна СОТ, може да я държа и в двора на приятел и/или на платен паркинг, има варианти.