Къмпингите в Гърция

Къмпингите в Гърция нямат нищо общо с тези в България и слава Богу. Миналата година обиколих три. В Кавала къмпингът бе разделен на кутийки, оградени с жив плет с малко асфалт, където да се остави колата и тревичка където да се опъне палатка, на около 4 кутийки се пада по една чешмичка, а на около 8 тоалетни и бани в специална сграда. В къмпинга има бар, дискотека, басейн, а по плажа шезлонги, чадъри, масички...

В Александрупулис почти същата конфигурация, къмпингът е разположен в центъра на града, в градския парк. Има дори и кутия с 4 контакта и трифазен ток за всяко къмпинг място.

В момента пиша настоящия пост възползвайки се от безжичната мрежа на къмпинга на Солунския университет, разположен на полуостров Халкидики, ръкав Касандра в селцето Пусиди.

В къмпинга освен безплатен безжичен интернет си имаме и църква: (гърците са страшно набожни)Има си и паркинг за колела, къмпингът е голям и хората го обикалят с колелета:
В този стар вагон е лечебницата на къмпинга, доста е впечатляващ:
Имаме си и футболно игрище и довечера се организира турнир, в които ще се опитам да се включа:
Имаме и лост за упражнения, на които вчера се правех на Йордан Йовчев, с доста комичен резултат признавам:
Надявам се скоро и в България да се радваме на подобен къмпинг...15 коментара:

 1. Анонимен Says:

  Хубав къмпинг, безспорно...

 2. Polly Says:

  ха ха Марф... Йордан Йовчев, футбол...

 3. Мартин Линков @marfuzii Says:

  E Polly, в Гърция Спортувам, миналата година като живях във Филотей играех футбол с кварталните и ходех да тичам на Олимпийския стадион, беше ми на 5 мин от нас :)

 4. Polly Says:

  Последния път като те видях да спортуваш беше преди да си купиш скутера, когато все още караше колелото от люлин до четвирти... many many moons ago

 5. Мартин Линков @marfuzii Says:

  E сега пливам в гръцките морета, колело карам много рядко за жалост...

 6. Красимир Крумов Says:

  Здрасти, миналата година почивах в Батис/Кавала, тази година два пъти минавах оттам през май и юни, пуснали ли са безжичен интернет (както пише в брошурата) или уайрлеса още го използват само за връзка между касовите апарати :-) А знаеш ли free hotspots наблизо в Кавала. Стягам багаж за края на август за две седмици и имам резервация в Батис, но искам да се ориентирам за нета.

 7. Мартин Линков @marfuzii Says:

  Още не съм успял да мина за втори път през Батис, миналата година бях там, но нямах лаптоп, за жалост нямам информация :(

 8. Анонимен Says:

  А може ли малко инфо за цените на услугата-КЪМПИНГ.Благодаря

 9. Мартин Линков @marfuzii Says:

  Кажи за коя област, в този точно не можеш да се класираш, самоз за студенти от АПТ е.

  Иначе, цените варират м/у 3 и 5 за слаб сезон и около 6 за силен. Това са цени на човек и за малка палатка. Отделно се плаща по 3-4 евро за кола и ток.

  Кажи ми къде искаш да ходиш, да ти дам актуални цени.

 10. Анонимен Says:

  Първо,благодаря за невероятно бързия отговор.
  Интереса ми е за местата около Александрополис и после около Солун.

 11. Мартин Линков @marfuzii Says:

  В Александрупулис, къмпинга е в градския парк, цените бяха около 5-6 евро както казах. Абе за 1 вечер на 5 човека с 2 палатки и кола платихме около 32 евро.

  Иначе ток си ползваш без пари там, не че не се плаща, просто си боцкаш дискретно нещото (ако си без кемпер) и после се правиш на ударен.

  Там е хубаво, има дискотека, плаж с шезлонги и чадъри :)

 12. Анонимен Says:

  Искаме сега да ходим през почивните дни на Касандра, Халкидики... може ли повече информация за това къде се намира по-точно този къмпинг? Ако има нещо и карта, такива работи...?

 13. Мартин Линков @marfuzii Says:

  Този е само за студенти от Аристотелевия Университет на Солун, но може да ти препоръчам един много хубав на Ситония, в градчето Никити.

  Утре ще пусна контактите му.

 14. Анонимен Says:

  ОК, мерси, ще чакам :) Но аз разбрах, че и на Касандра имало някакви къмпинги и то евтини, но къде точно се намират и колко евтини са... :)

 15. Мартин Линков @marfuzii Says:

  Така, Андониос Делидимитриу - това е човекът президент на федерацията на собственици на къмпинги в Халкидики и собственик на къмпинга Милос в градчето Никити на ръкава Касандра.

  За повече информация - camping-mylos.gr