Хибридите били твърде тихи!

Най-вероятно бъдещето на автомобилите лежи в хибридните разработки, пред тяхното производство и най-вече внедряването им на пазара все още има доста пречки, като една от тях е... че са твърде тихи!

Когато автомобил задвижван изцяло от електрически двигател преминава да кажем през кръстовище където пресичат слепи хора или на паркинг до офис сграда където хората са разсеяни и замислени по работните си проблеми, може да се стигне до леки инциденти.

Досега има само един докладван случай в който тихият електрически режим на "Тойота Приус" частично бива винен за инцидент с пешеходец.

За да разрешат този потенциален проблем, производителите на хибриди са решили да поставят водоустойчива звукова уредба зад решетката на предния капак на хибрида, която ще издава звук като веобразен осем цилиндров двигател, за да може да предупреждава пешеходците свикнали с шумни коли, че електрически задвижван хибрид се задава по пътя :)

Хибрид с гласче на голям мотор, така може би и хора които искат колата им да шуми като "истинска кола", ще се престрашат да си купят хибрид.


Posted in Етикети: , , , |

0 коментара: