С велосипед в София - мисията невъзможна!

Вчера се опитах да карам колело из града - мисията е невъзможна.

Днес, ядосан се свързах със собственика на рекламното пано от снимката - г-н Христо Петров от Mediacontact.bg

Човекът бе много учтив и ми обясни защо рекламата е поставена върху "велоалеята".

Причината е много проста, решенията за разположението на рекламните площи върху въпросната "алея" са били взети много преди поставянето на рекламната будка, но стройтелни скелета като това например са възпрепятсвали поставянето им:

Хората, боядисвали тротоарите обаче, са ги нацапали както сметнат за добре и когато скелето е било премахнато, рекламната фирма поставила съоръжението си - напълно законно и с благословията на столична община...

Аз като колоездач се ядосвам на рекламодателите и на рекламнатите агенции, и ги обвинявам за слалома между рекламните им послания, а всъщност единственият виновен в цялото уравнение е столична община, която просто отбива номера с велоалеите и отчита едни пари за боядисване на едни тротоари, но много хитро си измива ръцете и хората си мислят че алчните корпорации са виновни:

"Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава..."
Свързах се и с Виваком, посъветвах ги да не рекламират на подобни места, те логично ми казаха, ако ние не вземем мястото ще го направят от Глобул или Мтел, никой не иска да го изпусне...
Най-хубавото тепърва предстой - новата политика на столична община предвижда още допълнителни 2000 места за поставяне на бибордове, будки, рекламни колони и какво ли още не на територията на София, вижте ги на картата.

Въпросните рекламни колони в София в момента са едва 8, предвижда се да станат 800, ще виждаме ли въобще пътните знаци, то е ясно че колело няма да можем да караме...

Posted in Етикети: , , |

3 коментара:

  1. fen Says:

    Вело-слалом. Това е нов спорт, изцяло в духа на София.

  2. edinmilion Says:

    стига е човек, нима използваш тези жълти линии с шосейката...Аз карам само по алеята на канала, която е измислена от човек който не се е качвал на колело...по плочки не е комфортно дори с дебели гуми.

  3. MARFI Says:

    Един Милион, не ти е правилен подхода, не трябва да се примиряваме, а да изискваме - ако са плочки - значи трябва да стане асфалт :)