LOTR фенски филми

Изминаха шест години от екранизацията на последната част от "Властелинът на пръстените" - "Завръщането на Краля". През това време феновете на толкиновия свят съвсем не чакаха безучастни някой да им поднесе нова лента с приключенията на героите от средната земя. В края на 2008 излезна "The Hunt for Gollum" - 40 минутен филм за търсенето на АмГъл (Gollum) от Арагорн, създаден от фенове на творбите на Толкин и разпространяван безплатно в мрежата.

В края на минaлата година се появи още един филм - "Born of Hope - The Barahir's Ring", отново създаден от ентусиасти и отново безплатен.

Филмът проследява историята на Араторн (нали помните - Арагорн, син на Араторн и наследник на Исилдур) и съдбата на един от деветте пръстена даден на човеците - този на Барахир, раждането на Арагорн, смъртта на Араторн и пристигането на Арагорн (Естел) в дома на Елронд.

И зад двата филма стоят сериозни екипи, като в "Born of Hope" участват и хора работили над ефектите, облеклата и оръжията и в екранизацията на New Line Cinema.

Събрах двата филма в една плейлиста, приятно гледане:



Открий още интересни и хубави филми в групата "Любителите на хубавото кино"

Posted in Етикети: |

0 коментара: