Исторически първи TEDxBG

Първото независимо организирано TED събитие в България бе меко казано историческо!

Историческо, не само защото е първо и може би най-добре организираното събитие с повече от един лектор на което съм присъствал ever, но вероятно и първото TEDx събитие с лектор действащ политик, при това от управляваща партия - Симеон Дянков.

Историческо, защото посмя да излезне от шаблона и към г-н Дянков бяха отправени въпроси от публиката, включително и един мой, около наболялата тема за либерализацията при отглеждането на генетично модифицирани организми - ГМО.

Заявлението на министър Дянков пред препълнената зала, че лично той би гласувал против ГМО-тата е силен коз в ръцете на организаторите на протеста против измененията в Закона за генетично модифицирани организми, който ще се проведе на 13 Януари 2010 от 11:00 срещу северния вход на НС. (виж зашо е важно)

Този протест също ще е исторически, защото ще е първият до сега в мандата на ГЕРБ, но пък далеч няма да е последният, защото на 14 Януари отново от 11:00, но този път пред централния вход на народното събрание, широк инициативен комитет ще протестира срещу скандалните промени в Закона за Електронни Съобщения - ЗЕС.

И задаващите се протести и отминалия TEDx ще останат в историята, но TEDxBG го направи по брилянтен начин! Впечатленията, идеите, запознанствата и новите неща, които научих от събитието са достойни да бъдат описани в отделен блог - толкова са много и толкова ярки! Нямам търпение до следващата среща на мислещите хора на TEDx!

Споделям с вас една брилянтна лекция на Сет Годин, която гледах и на TEDxBG относно обществата които всеки един от нас може да поведе, стига да му стиска и да има достатъчно добра идея. Запомнете, и сам човек може да стартира революция, важна е снежинката от която ще се отприщи лавината, веднъж тръгнала няма какво да я спре:



Снимка на Симона Обрейкова от лекцията на Константин Христов за класите в информационното общество.

Posted in Етикети: , |

1 коментара:

  1. Ruslan Trad Says:

    Много добре поднесено мнение,Марфи. Не си сам в това, което правиш, както и хората около теб.Бъди сигурен!