Протест ще има

Днес в щаба на протеста против скандалните промени в ЗЕС получихме отказ от страна на столична община за отклоняване на движението по бул. "Цар Освободител".

При положение, че имахме няколко срещи със СДВР, където изрично обяснихме, че очакваме голям брой хора, както от София така и от страната, отделно ще има и сцена и озвучаване и всичко това с благословията на СО, днес от екипа на Фандъкова се обърнаха на 180 градуса и заявиха, че щели да спрат движението само при екстремна нужда.

Нека само припомня, че за концерта на Мадона например бяха затворени много по-дълги участъци от бул. "Евлоги Георгиев" и то за много по-дълго време или казано по друг начин - сигурността на Мадона е по-важна от свободата на българските граждани.

Миналата година Бат Бойко прекрати протеста като излъга че на площада имало бомба... сега, Фандъкова си е научила урока и се опитва да го прекрати предварително, жалки манипулации... няма да ни откажат.

14 Януари, 2010 11:00 часа - пл. Народно Събрание - Национален протест: "България не е Биг Брадър"

Posted in Етикети: , |

6 коментара:

  1. VladoMS Says:

    Хах... Поне е официално. Аман от цигании, честно! Явно никой не се е научил, че ако има желание (и причичина за това) ще се протестира.

    Айде успех. Надявам се да се оправя навреме със заверките и да дойда и аз :)

  2. Bla Says:

    Колкото повече (ни) се опъват, толкова повече ще се нахъса тълпата. Фандъкова да го духа.

  3. MARFI Says:

    @Bla, много са се подсигурили, сцената не можело да бъде централно, абе мани...

  4. Селин Says:

    Като много радикално ли ще се изтълкува предложението ако се съберем достатъчно хора по някое време да блокираме движението?
    На екопротестите редовно се практикуваше, затова си позволявам да попитам...

  5. MARFI Says:

    Като (не ако :) се съберем хора, имам уверение че полицаите сами ще инициарат блокирането на трафика - никой не иска да иима пострадали и драми.

  6. sepuko Says:

    Линков, идвам на протеста, взел съм си отпуска специално по повода. Но това, че при "екстремни случаи" щели да "инициират" блокиране на трафика значи, че няма обмислен алтернативен маршрут... За съжаление тоя път не е положение тип "кмет от ГЕРБ срещу Тройната коалиция". Сега е кмет от ГЕРБ в комбина с бившия кмет от ГЕРБ и вече формален лидер на ГЕРБ и министър председател. Това, че се опитват по всякакъв начин да попречат само ми подсказва, че е важно да сме там и да ни видят.