Дяволското гърло и боклука на София

На специално затворено за журналисти събрание на столичния общински съвет Бойко Борисов оповести амбициозния си план за справянето със софийския боклук.

Като виден родолюбец и патриот, наскоро Бойко посетил родопската пещера - "Дяволското Гърло", там му ударили и последния - стотен печат в книжката му със стоте национални туристически обекта, възрадван обаче, мъдрият градоначалник я размахал във въздуха и струята на падащата отвисоко река я отнесла в дебрите на пещерата.

Като опитен водолаз Бойко рипнал, та скокнал и баш си цъмбурнал в ледените води. Три недели безуспешно книжката дирил, но всуе с пенливите води се борил, пещерата оправдала името си - сякаш вдън земя книжката потънала.

Чак на четвъртата неделя местните се пристрашили да припомнят на генерал и водолаз първи ранг Борисов, че каквото падне в гърлото на пещерата слънце го не огрява втори път. Напомнили му за други водолази (не толкова опитни и силни като него), които никой повече не зърнал след последното им гмуркане в опит да изследват къде реката излиза отново на повърхността. Разказали му и как огромни трупи - цели гори изчезвали в пещерата.

И тогава Бойко си казал:

Решихме проблема с боклуците на София. Ще ги хвърляме в пещерата! Нека вдън земя се продънят!

В момента столична община е внесла молба към дирекция "Републиканска пътна мрежа и инфраструктура" с молба пътят между Асеновград и Триград да бъде разширен, за да може да поеме трафикът от тежкотоварни камиони натоварени със софийски боклук.

В горските стопанства на общините Чепеларе, Девин, Широка Лъка, Пампорово, Триград и др. са постъпили писма, с които най-накрая се забранява сечта из родопските гори, с цел пътя на софийските камиони да не бъде възпрепятсван от бракониерски камиони натоварени с дървени трупи.

По този начин Бойко решава два наболяли екологични проблема - хвала!

В община Триград е постъпила нота за спешното построяване на разтоварителна площадка точно над входа на пещерата, където камионите ще се освобождават от товара си.

Бойко е изпратил и писма до природозащитните организации, дружествата на спелеолозите и любителите пещерняци както и българския туристически съюз, с които ги уведомява че като стане министър-председател чрез специална наредба ще им осигури един ден през месец вефруари веднъж на четири години, в който няма да бъде изсипван боклук в "Дяволското Гърло" и в който пещерата ще бъде свободна за туристически посещения и изследвания от научни работници.

През останалото време... Софийска голяма община се извинява за причинените неудобства.


Posted in Етикети: , , |

4 коментара:

  1. Polly Says:

    Аааа, к'во?

  2. Пламен Николаев Says:

    е, това ако стане, се изнасям от БГ! Тая държава до никъде няма да я докара, докато тези нещастници ни управляват.

  3. Анонимен Says:

    Маля ти се, кажи ми, че това е шега!!! То от Бойко и Сие всичко може да се очаква, ама това...

  4. MARFI Says:

    Засега е шега, но както сам каза, всичко може да се очаква.