Островът - перлата на Пазарджик

Юношата на колоездачен клуб Хемус @vivelo Колев победоносно вдига ръце след тридесетата обиколка на парк Свобода (острова) в Пазарджик. Снимката е мое дело през фотофиниша на Alge - който ми беше поверен във вече второто състезание на което съдийствам.

Цял ден не излезнах от красивия и подреден парк и искрено завиждах на жителите на Пазарджик за това истинско бижу насред водите на Марица.

След като обиколихме острова и се зачудих как така не е застроен, треньорът на колоездачен клуб "Печенеги" гордо заяви.

"Ние на цар Борис отказахме, камо ли на някой новобогаташ, не си даваме острова!" И слава Богу, добавих аз. Иначе нямаше да остане място за мини зоологическата градина, което щеше да е жалко, нали:

Паркът се поддържа безупречно и е пълен със зеленина и модерно изкуство:
Не Ви ли приличат на пухкави топчици:
Ако имате път към Пловдив (или южна България) като цяло, не се колебайте отбийте се през Пазарджик и острова на Марица, макар и малък има страшно много красиви неща да ви предложи! Струва си!

4 коментара:

  1. A.S.Birov Says:

    От доста време наблюдавам този твой блог, макар рядко да има нещо, което да ми направи по-силно впечатление. Може би просто интересите ни са силно различни. Искрено се изненадах обаче когато видях заглавието на този пост в блогрола. Харесвам Острова не по-малко от теб, знам колко е приятно да прекарваш следобедите си там. И е хубаво, че прави такова добро впечатление на хора като теб, които да разказват по нещо хубаво за Пазарджик. Ако го беше видял преди няколко години, преди да започне солидната ремонтна дейност, едва ли щеше да си толкова очарован, но това е без значение сега. Поздрави за г-н Колев за победата и на теб за приятната кратка статия и снимки :)

  2. MARFI Says:

    Аз съм на косъм да се преместя в Пазарджик/Пловдив особено сега когато се строй и закрития колодрум на Цар Симеон. Колодрума и хубавата настилка на Острова спомагат много за доминацията на КК "Печенеги" в бяганията на писта, ще рапортувам и за други хубави места свързани със съдийската ми дейност :)

  3. A.S.Birov Says:

    Наблюдавам строежа на колодрума почти всяка седмица, тъй като имам факултативни занимания по спорт в съседната му малка зала "Академик". Въпреки че се вижда напредък, не вярвам скоро да бъде завършен, а и заобикалящите го жилищни блокове малко ще пречат на впечатляващата му (каквото очаквам да е) визия. Но това са просто детайли, дано бъде завършен и да се превърне в едно успешно спортно съоръжение :)

  4. MARFI Says:

    Да, за жалост се закучиха нещата, но дори да има блокове наблизо (не си спомням от финала на обиколката минала година, явно са по-навътре) пак проектът ще е по-успешен и по-добре планиран от многофункционалната спортна зала на четвърти км. в София - тотален провал и като локация и като изпълнение.