Хубава беше моя горо...

...миришеше на младост, докато не решиха да те бетонират и направят на писти.

Но щом така искат 79% от софиянци, явно така е трябвало да стане. Нищо, че Витоша е народно, а не общинско природно богатство.

Данните от съобщението до медиите на "Витоша Ски" публикувани от Георги Банов (редактор с повишена отговорност във в-к 24 часа) са смешни и не спомагат с нищо за оправдаването на прозвището на г-н Банов, особено този ред:

"Вече дори част от т.нар. природозащитници започват да подкрепят проекта, защото в противен случай рискуваме да има жертви в планината, където последното спортно съоръжение навършва 27 години."

По правилата на PR-a липсва изречението, "добави еди кой си, в позицията на еди какъв си". Но това не е важно, както не е важно кой и са тези т.нар природозащитници. Важното е че са на страната на добрите, които да са те.

Важното е че: "За около месец само над 1500 човека са посетили информационния център в бившето кино "Дружба" - голям праз - през паспортните служби на ден миинават три пъти повече хора, пък и се връщат, това не ги прави атрактивни, нито пък каузата им правдива.

Хубава беше моя горо, преди Георги Банов да започне да публикува платени прес съобщения със съмнителни данни. Като журналист ще успее да обясни на децата си какво се е случило с морените например и защо са станали само спомен от старите ленти...

Posted in Етикети: , |

7 коментара:

  1. Дидо Says:

    Пак се замазшат очите на народа.Искали.Че колко са 1500 човека да решават.Пълни глупости.Витоша я вземат за част от София ли?

  2. wattie Says:

    Като са стари съоръженията - да ги срути и да направи нови на тяхно място! Защо нови?

    Тъжно...

  3. Unknown Says:

    Не съм съгласен, че 2, 5 или даже 10 писти ще съсипят по някакъв начин Витоша: има технологии за затревяване и полагане на трасетата, които няма да се отразят негативно на природното разнообразие. Напротив, дори мисля, че правилно изградена инфраструкура ще бъде полезна както за парка, така и за хората, които го посещават. Разбира се, остава отворен въпроса дали тези технолигии ще бъдат използвани, или ще се работи "за по-бързо и по-евтино"

  4. Unknown Says:

    Не разбирам цялото това "виене" срещу съоръжения в планината. Мисля че никой не би казал, че Алпите са съсипана планина (или поне със сигурност проблемите там не идват от зимните спортове). Та само в Австрия има поне 30 курорта всеки един по голям от Банско, Боровец и Пампорово взети заедно. Курортите с големината на Банско дори не се наемам да изброя. Никой не може да ме убеди че 5 влека и три лифта ще наранят планината. Говорим за незначителна част от парк Витоша. Даже ако питате мен мисля че е малко. Ще се радвам да доживея да видя на витоша поне 200км писти.
    А ако все пак мнозинството в София или България реши че това е НЕДОПУСТИМО, аз веднага ще подема кампания да бутнем и хижите и да забраним планинския туризъм.
    Николай

  5. Анонимен Says:

    ujas - dolu rutzete ot Vitosha!

  6. Dani Says:

    Всички сравняват Витоша с Алпите - абе, хора, замислете се малко... има известна разлика! Най-малкото, за да не цитирам по-трудно смилаеми факти, Алпите са планина, простираща се на територията на 5 държави.

    А "Витоша ски" са пълни манипулатори, само като видя каква "представителна" анкета са сложили на сайта си. Нямам нищо против ски-туризма на Витоша, тъй като самата аз съм се възползвала от него и се надявам и в бъдеще да мога. Но извинете, не желая планината да се застроява от хора, взривявали морени незаконно (то не знам може ли такова нещо да е законно...). Трябва предпазливост с подобни инвеститори, защото веднъж стане ли лайното, няма връщане назад!!!

  7. Анонимен Says:

    Първо обновете старите лифтове, после претендирайте, че ще правите нови, Витоша ски. И, да, разбира се че ще се съсипе най-старият парк на Балканите като от 19 ха станат на 142 ха пистите. През 30-те години софиянци са засадили склона под Голи връх с доброволен труд. А сега вие искате да сечете и да взривявате, унищожавайки най-посещаваната част от парка. За да доите после скъпоплатената клиентела на ски зоната. Пет пари не давате нито за традициите и историята на тая планина, нито за природата й, нито за неплатежоспособните туристи - които са масовите туристи. Всичко това ние много добре го знаеме...ама кой ни пита.