Location, Annotation - Foursquare!

От няколко дена силно се зарибих по foursquare - услуга която казва на приятелите ми къде съм. И не само, останалите потребители споделят съвети и впечатления за заведения, магазини, фитнес салони - всичко, което евентуално да помогне при избора ми не само на заведение, но и на продукт от менюто.

Днес, 16 април 4/16 или 4 и 4 на квадрат логично е денят на foursquare - four squared :) Как разбрах ли? Ами foursquare e гениална услуга, която използва стремежа на хората да се съсетазават по между си, стремежа им да откриват, пътуват и да се забавляват и ги награждава с различни значки (като потребителите не знаят предварително какво ще получат), така ровейки се за тези значки разбрах и за деня на foursquare :) Има значки за пътуващи често със самолет, за спортуващи често и тн, а който най-често посещава дадено заведение става негов "кмет" - а ако собственика е човек на място би следвало да го възнагради подобоващо, защото в крайна сметка информацията за това къде похапвате или се потите достига и до приятелите ви в facebook & twitter.

Няколко практически неща около foursquare - услугата е предназначена главно за "умни" мобилни телефони с GPS и 3G, но спокойно! от http://foursquare.com/mobile се емулира мобилен клиент и се регистрирате спокойно в различни заведения и магазини чрез Wi-fi и нетбук/лаптоп.

Foursquare е един от най-горещите стартъпи зад океана (от тая страна на океана си знаете кой е - favit) благодарение на силно присрастяващия му характер както и редицата маркетингови ползи за собствениците на заведения, а и не само. HistoryChannel например има собствен канал, от който потребителите се информират за различни исторически и културни забележителности в Америка и какво и как могат да видят там. Ех, как чакам денят когато 100-те национални обекта ще си имат канал в подобна услуга и няма да се тюхкам като си забравя книжката, лаптопът ми поне винаги е с мен!

Posted in Етикети: |

0 коментара: