@anywhere & blogger

Снощи на първата си конференция за разработчици - @chirp @twitter стартираха официално dev.twitter.com - портал за разработчици и дом на @anywhere - джаваскрипт който прави интеграцията между twitter и блога ти още по-дълбока.

Сигурно забеляза, че над @marfuzii например се появява малко прозорче с допълнителна информация за профила и възможност за следване на потребителя директно от блога, без отварянето на нов прозорец, без копиране на потребителски имена и без каквото и да е пренасочване, като в същото време не е необходимо да се пускат и връзки към съответните потребители, достатъчно е да се напише само @ и потребителското име и twitter ще свърши останалото.

Всеки един може да регистрира блога си и да се възползва от тази нова придобивка или пък от някоя друга от @anywhere пакета - включващи и поле за писане в twitter директно през блога.

Достатъчно е да се добавят няколко реда кратък код, както е описано тук.

Happy Tweeting & Happy Blogging!

Posted in Етикети: , , |

4 коментара:

  1. wattie Says:

    Изключително досадно впрочем - мразя подобни изкачащи прозорчета. Мое потребителско мнение.

  2. MARFI Says:

    Това нещо ще промени SEO-то, едно че ме мързи да a rel="nofollow" href... всеки линк който пускам и второ, че с @ формата, twitter профила на човека ще се превърне в неговия основен профил, откъдето човек вече ще се насочва към сайтовете/блоговете му и така нататък.

    Вече съществува подобен опит от @mashable > blippr.com където нещото се постига чрез [[ преди името, но поради по-малката потребителска маса, не успя да се наложи.

  3. hkdobrev Says:

    От горния коментар си спомних, че ме беше осенила абсолютно същата мисъл. От горе долу едно и също време ползвам Туйтър и имам блог. Не че се старая много, но съм слагал много линкове към блога си и николко към профила си в туйтър. Като резултат PR на блога ми е 2, а на профила в Twitter - 4. Като забелязах това заключих, че с разрастването на услугата ще стане точно това. Основния ни профил няма да е блога ни или Google профила ни (колкото и да им се иска), а страницата ни в Twitter. А пък сега въведоха и това - Anywhere. Определено знаят как да действат.

  4. MARFI Says:

    Нищо не пречи да е и google профила ни, но google не се справят добре в социалните занимания - примери колкото искаш - buzz, orkut.

    Anywhere мен ме поблазни и вече ще си го ползвам редовно :)