Апартаментът - L'Appartement

Много обичам френското кино особено ако играе Вeнсaн Касел (Vincent Cassel) или пък има чаровно италианско присъствие в лицето на Моника Белучи (Monica Bellucci).

Годината е 1996, Вeнсaн и Моника ще се оженят след 3 години, може би първият им съвместен филм - Апартаментът - L'Appartement и последвалият Dobermann ги сближават :)

След 5 години, вече като съпруг и съпруга двамата ще се снимат заедно и в Братството на Вълка (Le Pacte des loups).

А сега да се върна към филма, който признавам ми е много трудно да опиша, най-добре е да го гледате, - няма да съжалявате.

Венсан играе Макс - млад французин с работа в САЩ и пред сватба с Мюриел, всичко върви по план, докато не се връща за важна сделка в Париж и "среща", поне с такова впечатление остава бившата си и както се оказва за няколко дена - единствена любов (Лиза) (преди да се появи още една жена...)

Следва объркано търсене и разминаване и срещи с една на пръв поглед непозната жена (Алис) в апартамента, където Макс предполага че живее Лиза. Всичко това е подплътено с чудесно заснети ретроспекции и спомени от трите месеца, които Макс прекарва заедно с Лиза (Моника Белучи) преди тя безследно да изчезне един ден, или не съвсем безследно...



Свали от Замунда
Открий още хубави филми в групата: Любителите на хубавото кино

хостинг и домейни

Posted in Етикети: |

2 коментара:

  1. Le_Grand_Elf Says:

    Меееейт, класикааа!!! :)

    Много хубав филм :)


    П.П. Венсан Касел?!

  2. MARFI Says:

    Оправих го на Венсан, френският май не ми е силата :)

    А филмът е... повече от страхотен, бях намислил да гледам само 15-20 мин. Но... :)