Петъчно

От няколко дена Илия ме пита какъв лаптоп да си вземе.

Горещо и искрено му препоръчвам този, който ползвам и аз - Toshiba Satellite L300 въпреки че Боримечката твърди, че не е хубав.

За парите си и в качеството си на служебен е просто перфектен!

Освен това е и лек и издържа на заливане с кафе (освен клавиатурата), затова и го виждате разглобен на снимката :)

Накратко историята на лаптопа е следната:
Купен е на 12 Август миналата година, аз започнах да го използвам плахо на първи септември и да го товаря и разнасям повече някъде към Декември. Изпускан е, забравян е включен в чантата, товарен е с Adobe After Effects и Adobe Premiere, но пък двата му гигабайта памет и Pentium Dual Core процесора се справят :)

Днес пое най-големия си демидж - превъзбуден покрай новата страховитo бърза индексация на RSS емисиите в favit разлях отгоре му чаша с двойно кафе с мляко и захар!

Изгасна и влезна в stand by (колко си пасва stand by на това положение, чака да го замия :).

Обърнах го да изтече кафето, бърсах, трих, духах със сгъстен въздух и реших да го пусна пак.

Тръгна от раз, а като позагря малко започна да мирише на прясно изпечено кафе :) За жалост някъде след час работа, кафето позасъхна добре и развали левия шифт, започна да се държи като постоянно натиснат.

Разглобих го целия, извадих клавиатурата и няколко проблемни копчета и започна по основно бърсане и триене, което се отрази най-добре на вентилаторчето на процесора, от което изскочи най-много мръсотия.

Не можахме да оправим клавиатураа :( Сега я лекувам със слънчеви бани, има срок до понеделник да се съвземе. Ако не - нова. Друга повреда по лаптопа няма!

Позакрепих лаптопа, дойде времето да си сменя и скоростите на колелото, защото нещо май се скапаха от мивката във вторник, реших да си купя нови и да сменя китайската марка SaiGuan с по-надеждната японска - Shimano и моделът Sora.

По пътя срещнах Мария и затова песента на седмицата е не кавърът на седмицата, нито пък открието на седмицата Έξω Βγες ("излез навън" - толкова актуално за Август) на Ραλλία Χριστίδου:



А е позабравената песен на Кети Гарби от 1996 с участието в припева и на детски хор - Φτου και ξελευτερία (не мога да ви дам много точен превод, но в общи линии изразява онази радост при детската игра на "жмичка" когато се заплюваш на стената и си вече свободен)



Петък е, Свобода ! :)

хостинг и домейни

Posted in Етикети: |

8 коментара:

  1. LaSombra Says:

    Една чаша кафе не е нищо :)

  2. MARFI Says:

    Хах, уникалната реклама :)

  3. MARFI Says:

    Юпи! Шифтът бачка!

  4. wattie Says:

    Честно казано мен твоя лаптоп също не ме кефи - много дебел е и дизайна е кофти (не само заради лепенките). Въпрос на вкус е де - сребристото винаги ме е дразнело.

  5. MARFI Says:

    Ти остави сега цвят и дизайн, важното е че е железен!

  6. Блага Says:

    Наградки :)

    http://blagab.blogspot.com/2009/08/blog-post_17.html

  7. fen Says:

    Твоя лаптоп освен всичко останало е й доста известен:)

  8. MARFI Says:

    Celebrity owned - ReTv Shown :)