Пожарникарската памет

< Млад Бойко охраняха бившия първи - Тодор Живков.

В изборната нощ Борисов каза, цитирам:

"Посвещавам тази победа на дядо ми, който комунистите убиха като куче на 16 септември 1944"

Борисов обаче нямаше никакви задръжки да охранява Тодор Живков!

Като толкова е мразел комунистите, защо пази бившия първи? За да дебне сгоден момент да го убие ли и да отмъсти за дядо си, който всъщност никога не е виждал или за пари?

Но нека се върнем малко по-назад, цитат от Wikipedia:

"През 1990 г. Борисов напуска системата на МВР, отказва да се деполитизира и остава член на БКП."

Бойко много мрази комунистите и затова е инфилтрирал системата им, иска да я изяде отвътре!

Още малко данни за човекът, който ще пресече престъпността в България:

"В периода 1990-2000 г. е съдружник със станали по-късно емблематични лица от подземния свят като Младен Михалев-Маджо (основател на групировката СИК), Румен Николов-Пашата и други, които според данни на специалните служби контролират наркотрафика, проституцията и редица контрабандни канали. С Младен Михалев-Маджо в продължение на няколко години ползват общ офис в района на НДК в София."

Паметта на Борисов угодно изневери в още един ключов момент, когато трябваше да противопостави някого на ерДоган в Кърджали.

Кой, кой - Вежди Рашидов.

За забравилите припомням:

Вежди Рашидов бе човекът набил полицай - тоест не само колега, но и служител на Бойко, защото както знаем той бе главен секретар на МВР от 2001 до 2005.

Ето какво каза Бойко тогава:

"Главният секретар на МВР Бойко Борисов заяви пред "Евроком", след като прегледа записите от инцидента, че неговият служител е напълно невинен и министерството ще му наеме адвокат..."

Разбира се на 17 юни 2008, Вежди Рашидов бе официално реабилитиран от президента Първанов "и получи орден "Св. св. Кирил и Методий", същият този президент (агент Гоце) 4 години по-рано присъди званието „генерал-лейтенант“ на самият Борисов.

Вежди не спечели мажоритарно срещу Доган, но влиза като водач на листа, така в отбора на Бойко има още един бивш бияч, както и още един "човек от народа" - бургаският рапър Тодор Йосифов, по известен като "Маниака" - вижте творчеството му.

Пази боже сляпо да прогледа...

Снимка благодарение на Георги Танев
Цитати изкопани от архива на в-к "Сега" от Калоян Цветков

Posted in Етикети: |

19 коментара:

  1. СкручЪ Says:

    Това се пробвам да го набия от край време на хората в главите - Бойко е комунист, мутра и популист. Бивш комунист, както знаем, няма, бивша мутра може, но само студена и 2 метра под земята, а Бойко още си мени мнението през 2 месеца.

  2. Георги Says:

    И аз съм се замислял за миналото на Бойко, но откакто минаха изборите малко ми се промени погледа спрямо него. Ами, какво да кажа - то има ли някой политик, който да няма нещо черно в историята си - може и да има - но поне аз не знам за такъв - а и то толкова неща се крият, че ....

    Та какъвто бил - бил - сега е друг - нов - различен. Хората се променят. Важното е не, какъв е бил, а какво прави в настоящето, какво прави сега - какви са му делата.

    А и като се погледне обективно на нещата - съвсем реално - има ли по-подходящ за мин. председател - коя друга партия, ако беше с мнозинство, като ГЕРБ или поне с много депутати - би било по-добре.

    Синята коалиция, колкото и да има положителни страни и история зад гърба си - не я виждам, как би упавлявала страната - виждам ги, като наказателна коалиция.

    Като цяло - колкото и да не се харесва миналото на Бойко или на членове на ГЕРБ, може би това е най-добрата конфигурация - която се получи.

    Вяравам, че нещата, ще вървят на добре - нека ги оставим да вървят на добре. По-добре отколкото Станишев, Доган или царя да ни управляват.

  3. A.S.Birov Says:

    Marfi, следя блога ти от доста време, въпреки сериозната му политическа насоченост и може би прекалено крехката ми възраст да задълбочавам в подобни неща. Не мога да изпусна да коментирам обаче ситуацията, която наблюдавам в дните след изборите при теб.

    Изглежда не си доволен от резултатите от изборите. Ок. Но това реши България. Не можеш да се скараш на народа като на сгафило дете или куче и да се надяваш, че ще се поправи на следващите избори. Хората поискаха промяна, а тази промяна можеше да се изрази чрез партии, които не са били на власт: ГЕРБ и АТАКА. Вторите са прекалено крайни в изказванията си, а и на по-умните сънародници им е ясно що за стока е партията, така че ГЕРБ остана единствената алтернатива. Хората не искат БСП на власт, не искат ДПС, не искат и Синята коалиция. Това, което се случи, беше неизбежно.

    Дали управлението на страната ще е добро, дали Борисов е прикрит комунист, мутра или каквото и да е... това няма значение, защото ГЕРБ са алтернатива и бяха избрани. Сега ще се видят отговорите на тези въпроси, бавно и постепенно.

    Това какво ген.лейтанантът е вършил в миналото си изглежда ще остане в миналото, защото не го е правил докато е бил начело на държавата. Хората помнят Балкан, помнят 800-те дни, помнят и усмихнатия, надъхан Сергей. И точно защото си спомнят показаха един голям среден пръст и подкрепиха ГЕРБ. Ако Бойко се издъни - ще покажат и на него на следващите избори. Но това няма да има нищо общо с миналото му, а с това как е управлявал.

    Не искам да се заяждам или да излезе, че съм луд фанатик на тема ГЕРБ. Не ме интересува кой е на власт, стига да си върши добре работата. Подкрепих ГЕРБ, защото имам някаква надежда сред тях да има хора с желание да работят за България. Ако ли не - точно така, среден пръст на следващите избори.

    И като за финал подкрепям последното изречение от коментара на Георги, като добявам "или Волен да дойде на власт". Това е. Не се задълбавай много, защото излишните нерви пречат на здравето. Поздрави :)

  4. MARFI Says:

    Не мисля, че изходът е в гласуването за нешо "ново и свежо", защото както видяхме, а и както сам цитира, съвсем в последствие то съвсем не се оказва такова :)

  5. Иван Says:

    Време е и аз да отчета дейност в този блог. :)

    Хареса ми статията. Продължавай в същия дух! Точно сега са нужни хора, които да не позволяват на народа пак да задреме.

    Бойко си е мутра и комунист.Това не успя да му попречи да обедини българите и да ги накара да повярват, че реалността може да се промени.

    Днес един приятел, който завършва след две години обучението си в чужбина, каза: "Вярвам в новото правителство, защото то ще реши, дали ще се върна в България."

    Доскоро дори надеждата му липсваше.

  6. Анонимен Says:

    Не мисля, че трябва още от сега да даваме оценки за неща, които тепърва предстоят да се случат. Наситихме се на ръководители с по чукорнайсе висши образования, получени от Москва, през Пекин, та чак до Вашингтон. Всички идваха с блага усмивка и лицеприятен нрав, обещаваха къде 800, къде 8 хил. дни и какво ли не още, след всяко управление обаче равносметката е плачевна, превърнахме се в циганска държава ( да ми извиняват братята роми, които четат този блог ), където да си корумпиран означава да си честен, а ако си честен значи си боклук. Има една простичка истина, ако имаш възможност да избираш от две злини, избери по-малката. На всеки е ясно, че Бойко Борисов не е политикът идеал, че си има и той трески за дялане, но факт е, че в негово лице хората видяха по-малкото зло. Хубавото при Бойко е, че има малко пиратско минало, заради което някои придирчиви хора се притесняват излишно. Известно е от историята, че много добри политици и лидери са ставали хора с не дотам чисто и красиво минало. Може би защото са искали и искат да докажат, че е било грешка. Има и друга мисъл, че сменилите вярата са по-ревностни пазител на новата вяра от родените такива, пак може би заради желанието да се докажат. Да се надяваме, че Бойко Борисов е от последните. Ако ли пък не е такъв, идват следващи избори, отделно пък няма и пълно мнозинство, така че винаги може да се смени с друг политик. Но на сегашните мекерата се нагледахме, като започнем от царо, та стигнем до догано, е мерси от такива. За последните 8г. държавата се върна на нивото на което беше през 1997г., разпасана команда, никой не поема отговорност за нищо, никой не го интересува защо младите напускат държавата, въобще пълно безхаберие във всяка една област. Не мисля, че ще тъгувам за такива политически трупове ! На пресконференцията Станишев, Доган и сие бяха просто жалки, и понеже няма за какво друго да се хванат, и двамата започнаха да размахват еническата карта, спокойно, не мразим турците, не мразим циганите, арменците, гърците, румънците, македонците и т.н., добре са дошли в Родината ни, стига да спазват законите, но искрено мразим безочливите им ръководители, които с обръчите си от фирми ни превърнаха в изостанала азиатска държава. Същите тия ръководители обаче трябва да са щастливи, че се намираме в Европа, а не в Азия, защото ако бяхме в Азия, сега щяха да са политически трупове и в буквалния смисъл на думата. Така че, гледайте по-ведро на нещата, надали Бойко ще е по-голямо зло от Станишев и Доган. Дето се вика, 10% от обещанията си да изпълни, ще дръпнем напред. Не искаме увеличаване на заплатите, не искаме увеличаване на пенсите, искаме нещо просто: да се спре корупцията, да се освободи максимално бизнеса от бюрокрацията, да се пуснат митниците да работят, да се оставят хората да дишат, останалото ще дойде от само себе си. Така че пожелавам на Бойко поне 10% от обещанията си да спази, останалото сами ще си го направим.

  7. Събина Says:

    Още една бира от мен за тоя пост, Марфи! Просто нямам какво да добавя.

  8. Le_Grand_Elf Says:

    Изпълващо :)))

    Хронологията е вървежна :)))

    Като достойни разследващи журналисти сте с Калата :) Ровили сте и сте намерили каквото трябва!

    Събина, може да добавиш само едно - rofl :)

  9. Анонимен Says:

    Искам да направя коментар на това, което е казал г-н Биров.
    Вие сте по-млад и слава Богу, това е надеждата.
    Но слагането под общ знаменател на Костов, Кобурготски и Станишев крайно не е в услуга на истината.
    Коренно различно управляваше Костов, той направи мащабни промени в положителна посока, нещо което следващите двама, в услуга на бившата Държавна сигурност, провалиха.
    Винаги тази авиокомпания Балкан се слага на първо място, а Вие сте бил дете тогава, но ще Ви кажа: На ниво 1997 въпросната авиокомпания беше в пълен фалит и единственото спасение беше приватизация. Това важеше и за 72 други предприятия, г-н Биров. Страната ни беше в пълен банкрут, държавните предприятия тогава бяха в несъстоятелност и източваха бюджета.Балкан беше неуспешна сделка, но да се слага само тя напред, някак си е манипулативно. Хората, като маса, особено при толкова мащабни и тежки промени, не е трудно да се поддават на подобни манипулации. Не ги обвинявам, затова те всеки път предпочитат все нещо ново.
    Аз не съм привърженик на ГЕРБ, но искрено им пожелавам късмет и наистина работа в полза на държавата, надявам се Б.Борисов да опровергае миналото си. Това е добро за всички нас.
    Но, г-н Биров, мястото на Костов не е при Сакскобурготски и Станишев.

  10. Анонимен Says:

    Прочетох материала и това нещо го знам от много отдавна. Бойко Борисов е мутра и такъв ще си остане. Сега като му дадоха властта в ръцете все едно дадоха зелена светлина на мафията. Маджо е бил съдружник на Бойко... какво повече да коментирам. Прочетох тук коментар от една жена, която казва бил какъвто бил...госпожо, ако мислехте малко никога нямаше да кажете такова нещо. Не може човек с речник не повече от 5000 думи да е министър председател! Не може човек с такова минало да управлява. Аз се срамувам от него и докато живях в чужбина миналата година са ме питали как е възможно такъв човек изобщо да се явава в медиите, камо ли да има амбиции за власт...е, стана ясно, че в Бългярия всичко е възможно. Съжалявам хората,които му се възхищават на този бивш пожарникар с елементарна култура и език, за който сложното съставно изречение е висш пилотаж в речника му. Явно наистина народа ни е изпростял и хората се радват на простотията, което е пак казвам е само за съжаление... Да си го ползвате със здраве "Бойко Борисов" в следващите 4 години... аз не мисля да остана в България с такива управляващи!
    Поздрави от София...

  11. Анонимен Says:

    Да, за тези данни се чуваше оттук-оттам, но никой журналист преди изборите не се зае да ги развие. Не е ли странно? Определено Георги Стоев бе задълбал в материала и както видяхте бе убит в удобен период преди да се започне кампанията за този парламент. Така че, "проекта ГЕРБ" разцъфтя и вече си имаме реално мафиотско управление. Онези предишните бяха са набедени за такива, но вече мафията ги премахна изцяло с този проект. Сега няма да им се налага да плащат за депутати и партии да им прокарват закони в техен финансов интерес. Сега сами ще си управляват финансите на държавата. А журналистите ще им пеят дитирамби и хвалебствия. Както бе при тато - никаква опозиция, никакъв контрол не минава. Да ни е честита новата демокрация! Както казваха в клиповете - "Гласувай и после виж какво направи!" :-)

  12. Анонимен Says:

    dgomolungma съм:
    ....много политика в главите на всички, козни, пазарлъци и прочие.
    Абе защо "зелените" ги няма никакви? Ако земята ни я заграждат с високи огради ведно с пътищата като частн имоти, ако морето ни преречват с големи скали и мрежи, ако не остане природа неоглозгана и съсипана, за какво ми е световната банка? Тя като дава, не взима ли? Хубаво.. Бойко мъжкар и
    пич, чеше си егото с ухажори наоколо. А що за птица е Цветанов?
    Там няма ли ДС, разузнаване и друго от сорта? Кой спонсорира ГЕРБ? Изобщо се заблуждаваме от видимата част на нещата, излъскана, напудрена, като нова проститутка в бардак...ама винаги нашите дребни политици ги побутват в гръб някои от вън....Да поживеем и да видим!

  13. СкручЪ Says:

    М/у другото, преди няколко месеца и аз се бях хванал да драсна такава публикация и задълбах в нещата. Нещата не започват от деполитизацията на МВР. Бил е секретар на комсомолската организация в училището си (бил е отличник и даже е получил медал). Завършил е Академията и е преподавал във ВИПОНД по комунистическо време, а всички знаем необходимото условие, на което трябва да отговаряш. А отделно идеите му за управление клонят наляво.

  14. A.S.Birov Says:

    "Но, г-н Биров, мястото на Костов не е при Сакскобурготски и Станишев."

    Поставям ги заедно само защото и тримата са политици, които са получили своя шанс и след това не са получили повторно подкрепата на гласоподавателите. Дадох Балкан като пример, просто защото това е едно от основните неща, за които разбрах относно управлението на Иван Костов. Дали е бил добър управляващ или не не мога да кажа, заради възрастта ми, но липсвата на продължителна подкрепа за него ме кара да мисля, че не е задоволил изискванията на народа, които изглежда са доста високи. Същото се отнася и за Станишев и Симеон. Дали Борисов ще се присъедини към тях по този показател след 4 години - предстои да видим.

  15. САНДО Says:

    Абе и аз доста се чудих дали не съм сънувал... хъм... загадъчното минало на ББ, но в крайна сметка щом хората си го харесват, да си го вземат и да си бият в главата, докато им писне. Изборите бяха същинска подигравка с демокрацията, така че е нормално и правителството да е пародия на държавност. Пак.

  16. Unknown Says:

    Много ми е интересно да разбера алтернативата на Б. Борисов, след като толкова не го харесват.И особенно на господина с висшия пилотаж,който дори не пожела да си каже името.След като сте такъв експерт анонимни ми господине, обяснете моля каква е вашата стратегия да измъкнете държавата от блатото и какъв сте били преди 1989 г?

  17. Анонимен Says:

    Още малко да разширим хронологията и постоянството на пожарникарската памет- В предизборната кампания Борисов щеше да прехвърля прокуратурата в изпълнителната власт, ДНЕС вече след среща с гл.прокурор , прокуратурата няма да бъде прехвърляна в изпълнителната власт.

  18. Анонимен Says:

    Бойко Боклука осъществи мечтата си. Пожелавам го на всеки!
    (нямам профил, но имам анфас! За разлика от много "политици", които имат само гръб!!!)

  19. Хесапов Says:

    "Не е важно дали една котка е черна или бяла, важното е да лови мишки!" Мао Дзе Дун